Zelhem 3 – Ajax B 4

Veerkrachtig Ajax-B wint van Zelhem

In de eerste wedstrijd na de winterstop is iedereen altijd een beetje roestig en zijn er nog wat december-kilo’s. Bij Ajax-B 4 duurde het vandaag 45 minuten om de roest er vanaf te spelen en de december-kilo’s zitten er het hele jaar al aan. Zelhem was vandaag de tegenstander en op hun prachtig sfeervolle complex werden ze met 1-4 verslagen. Coach André had helaas nog te kampen met veel blessures, dus werden Sander Brus, Jeroen Keuper en Niels Wolsink vanuit onze andere teams ingevlogen. 

Ajax-B begon gecontroleerd, prima en had grip op de wedstrijd. Zelhem zakte wat in maar het lukte ons niet om echte kansen te creëren. Met name slappe inzet, onzorgvuldige passes en slechte aannames lagen hieraan ten grondslag. Daarentegen had Zelhem een dynamisch middenveld die snel de buitenspelers zocht. Dat leverde al wat gevaar op en na een paar kansjes werd het toch 1-0 voor Zelhem. Een klein schoonheidsfoutje achterin zette de snelle buitenspeler alleen voor Roland en hij ronde koeltjes af. Vlak daarna een nagenoeg identieke situatie maar hier kon Roland knap redding bieden. Later hoorden we dat deze buitenspeler de hele week al geinstrueerd is door zijn schoonvader (en coach van Ajax-B 4) André. Het bestuur twijfelt nog over een diepgravend onderzoek en wellicht een ‘impeachment’. De enige ‘kansjes’ voor Ajax-B waren een mislukte vrije trap van Kayo (op de lat) en een schot van Matthijs (voorlangs). 

In de rust wist André het team weer op scherp te zetten en zorgde Stephan voor wat luchtig vermaak. Dit was de sleutel tot succes. Een kleine omzetting op het middenveld kan er misschien ook mee te maken hebben. Michiel ging strak op de huid van de mid-mid spelen en hierdoor kon Ajax-B makkelijker vooruit voetballen. Via een dieptepass kwam de bal bij Jurgen, hij gaf voor en Matthijs rondde beheerst af: 1-1. Toen kon het doordrukken beginnen. Nadat Stephan zichzelf slim vrijspeelde in de 16-meter en vakkundig de keeper uitspeelde, verzuimde hij het af te maken. Toch viel de 1-2. Niels werd op snelheid weg gestuurd, tikte de bal langs de keeper en Jurgen kon afronden. Zelhem was gebroken en kon aanvallend ook geen vuist meer maken; de spelers waren moe en gaven enorme ruimtes weg. Michiel zorgde voor de kroon op een goede wedstrijd met de 1-3. Hij liep door het strafschopgebied en schoot netjes binnen. Nadat Roland nog een verdwaalde bal onderkant lat eruit zag gaan was het slotwoord voor Stephan. Zijn schot werd lichtelijk getoucheerd door een speler van Zelhem, maar belandde prachtig over de keeper in de goal. In de tussentijd waren er nog tal van kansen (ook voor open goal), dus een 1-8 uitslag was ook realistisch geweest. 

Het kampioenschap lijkt steeds dichterbij te komen, maar er moeten nog genoeg wedstrijden gespeeld worden. Nog een paar keer 90 minuten lang focussen en niet te hoogmoedig worden. Er is eigenlijk nog maar 1 angstige vraag die het team bezig houdt: hoe kort laat Roland zijn baard afscheren? Man-of-the-match: Michiel “uitschuifbare benen” Taken.

Opstelling: Roland Strikwold, Christian Roeterink, Sander Brus, Jeroen Keuper, Sjoerd Rexwinkel, Frank Luimes (Dennis Brus), Stephan Deckers, Kayo Klein Obbink (Niels Wolsink), Jurgen Vreeman, Michiel Taken (Michel ter Beek), Matthijs CoendersOfficial partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners