Wolfersveen 3 - Ajax B 4 - Ajax Breedenbroek

Wolfersveen 3 – Ajax B 4

Na een aantal afgelastingen en een Paasweekend stond Wolfersveen op het programma. André was afwezig vanwege een vriendinnenuitje in Rotterdam, waar toevallig clubgenoten Christian Roeterink en Floris-Jan Kip een marathon (zeer verdienstelijk) rennen. 

Het zonnetje scheen en het was prachtig voetbal-weer. Het veld was behoorlijk hobbelig, dat kwam ons sterke positiespel niet ten goede. En op papier leek Wolfersveen een makkelijke prooi, maar in de praktijk bleek dat minder waar. Gelukkig konden we 3 punten mee naar huis nemen; einduitslag: 0-2. 

Op het moment dat een leider afwezig is, komen vaak onmenselijke krachten naar boven. In de eerste helft waren die krachten ver te zoeken. Er was veel onnodig balverlies, er waren slechte passes en er waren slappe duels. Tegelijkertijd was het duidelijk dat we sterker waren dan Wolfersveen; er werden dan ook geen kansen weggegeven. Toch had het bij rust minimaal 0-3 moeten zijn. Met name Jeroen gaf een aantal slimme steekballen en ook de voorzetten van Roy zorgden voor gevaar. Maar een aantal opgelegde kansen werden gemist en de afstandsschoten waren afzwaaiers.

In de tweede helft leek het vuur aangewakkerd. We werden scherper in de duels en combineerden steeds beter. Ook Stephan kwam veelvuldig in de bal en wist de rust te bewaren om het middenveld te laten aansluiten. Het was een kwestie van tijd voordat het doelpunt zou vallen. Toch kwam Ajax-B ineens met 10 man te spelen. Roy en de verdediger van Wolfersveen gingen beiden voor de bal, maar de scheids vond de inzet van Roy te pittig en stuurde hem met 10 minuten naar de kant. Hierdoor ging Ajax-B wat compacter voetballen, schoof Wolfersveen iets naar voren en dat was precies de ruimte die goed benut kon worden door ons middenveld. Stephan stuurde Jeroen diep en na een goede aanname lobte Jeroen de bal fenomenaal over de keeper heen. Vlak daarna beloonde Michiel zijn onuitputtelijke inzet met een doelpunt. Met een rustige schuiver werd het 0-2 en was de wedstrijd gespeeld. Wolfersveen kwam er niet meer aan te pas en Ajax-B voetbalde de wedstrijd rustig uit. Er waren nog wat kansjes voor Stephan en Marcel, maar het mocht niet baten. 3 punten zijn 3 punten!

Man-of-the-match; de man achter de schermen bij het succes van André. De consigliere die de tactisch adviseur is en het meesterbrein. De man die voorop gaat in de strijd maar slim de rust weet te bewaren wanneer het nodig is. En vandaag; de man die met z’n verdediging netjes ‘de nul’ hield: Dennis Brus. 

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen G.W.V.V. (Varsselder) op het programma, hopelijk mét Andre! 

Opstelling: Roland Strikwold, Sjoerd Rexwinkel, Martijn Berendsen (Bart Buchner), Dennis Brus (Michel ter Beek), Sander Lieftink, Frank Luimes (Harm-Jan Wieskamp), Michiel Taken, Jeroen Keuper, Roy Vreeman (Kayo Klein Obbink), Stephan Koch, Marcel Mellendijk.

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners