Westendorp 2 – Ajax B 4

Muhammad Ali tegen Joe Frazier, FC Barcelona tegen Real Madrid, Max Verstappen tegen Lewis Hamilton of de Boston Celtics tegen de Los Angeles Lakers. Deze battles verbleken bij de wedstrijd van vandaag: Westendorp 2 tegen Ajax-B 4. De nummer 1 (Ajax-B) tegen de nummer 2 (Westendorp). Westendorp had slechts 1 wedstrijd verloren en hebben één van de beste elftallen in de competitie.

André kon beschikken over een behoorlijk fit elftal met 4 wissels en stuurde zijn 11 starters het veld in na een donderspeech. Helaas was de eerste helft niet al te best. Westendorp zette goed druk en Ajax-B kon alleen proberen via de lange bal de voorhoede te bereiken. We hebben het geluk dat het niet uitmaakt waar je Stephan aanspeelt, als de bal enigszins in de buurt van z’n lichaam komt dan neemt hij ‘m aan. Westendorp wist dat jammer genoeg te neutraliseren, door direct Stephan met 3 man te dekken. Uiteindelijk werd de eerste helft een zwaar gevecht met een grove overtreding op Michiel, een grote kopkans voor Jeroen, wellicht een penalty na een overtreding op Matthijs en toch een 1-0 achterstand. Een hoge crosspass zeilde over Martijn heen en kon koelbloedig afgerond worden. 

Ajax-B kwam beheerst en geduldig uit de kleedkamer… en dat was een goede zet. Westendorp zakte iets meer in en dat gaf Ajax-B meer ruimte om via Dennis en Marcel van achteruit op te bouwen. Met Jeroen en Matthijs op het middenveld, die vaak de pass naar voren zochten, kwam er steeds meer gevaar voor de keeper van Westendorp. Na lang schaken viel de 1-1. De gebroeders Berendsen zorgden voor dreiging van de rechterkant en deze keer was het Dennis met een lage voorzet op Stephan. Onze spits kon aannemen en afleggen op Jeroen die netjes binnen schoot. Vervolgens ging Westendorp druk naar voren zetten maar Roland had z’n verdediging goed op orde. Uiteindelijk viel de verlossende 2-1. Kayo kon een pass van Westendorp onderscheppen en speelde op Dion, die vervolgens Michiel diep stuurde. Na een paar pogingen had Michiel de keeper verschalkt, op zijn bekende wijze; met volle inzet en 100% passie.

In de laatste minuten zorgde Ajax-B dat de overwinning veilig werd gesteld, met soms net iets te veel drive. Maar de 3 punten zijn binnen en we zijn goed op weg richting het kampioenschap! Nu kunnen we eerst 2 weken bijkomen want pas op zondag 5 maart ontvangen we Sportclub Silvolde, op ’t Houtbroek. 

Man-of-the-eerste helft: Frank
Man-of-the-tweede helft: Martijn
Man-of-the-Match: Michiel (uiteraard, als matchwinner)

Opstelling: Roland Strikwold, Martijn Berendsen (Kayo Klein Obbink), Dennis Brus, Sander Lieftink, Marcel Mellendijk, Jeroen Keuper, Michiel Taken, Frank Luimes (Dennis Berendsen), Matthijs Coenders, Stephan Koch, Jan-Willem Baakman (Dion Winters)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners