VVG'25 4 - Ajax B 3 - Ajax Breedenbroek

VVG’25 4 – Ajax B 3

Het decor van vandaag: een miezerige zondagochtend op een kunstgrasveld. Het zijn niet de ideale omstandigheden voor Ajax-B-voetballers. Na een strijdlustige 90 minuten spelen eindigde VVG 4 – Ajax-B 3 in een (terechte) 0-0. 

Ondanks een intensieve teambuilding vrijdagavond, in “Die Kneipe” van Michiel, kon André beschikken over een bomvolle selectie. Daarom werden Dennis, Harm-Jan en Marcel verzocht om met het 5de mee te doen. 

De eerste helft was slordig en slap. Veel passes kwamen niet aan, de bal ging wild de lucht in en voorin konden we geen vuist maken. Roy moest al snel afhaken vanwege een kuitblessure. De beste kansen waren voor VVG, maar gelukkig hebben ze geen goede koppers of stond Roland in de weg. Jeroen had nog een rollertje op goal maar zijn schot werd van richting veranderd tot corner. Dion probeerde nog met enkele dribbels erdoorheen te komen, maar er waren geen échte kansen. 

In de rust gaf André wat tactische aanwijzingen. Enkele spelers hadden ook wat ideeën, maar André dwong dominant zijn strategie af en dat wierp z’n vruchten af. De tweede helft was er meer strijd en werden de duels gewonnen. Achterin hadden Sander, Martijn, Sjoerd en Mark (onder leiding van Roland) alles onder controle. Roland hield met goede reddingen z’n doel schoon en speelde een ijzersterke wedstrijd. Sander moest nog even ingrijpen op een ‘doorgebroken speler’ en ook Sjoerd moest volop in elk duel gaan. Dat gaf het middenveld wel de ruimte om beter aan te sluiten en goed te combineren. Er waren gevaarlijke kansen voor Jan-Willem en een paar schoten van Stephan. In de laatste minuut drong Jeroen door in de 16 meter, viel samen met z’n tegenstander en de speler van VVG pakte doodleuk de bal in z’n handen. Hands en penalty zou je zeggen. De scheids, die de hele wedstrijd comfortabel in de middencirkel bleef staan, vond het een vrije trap buiten de 16. Een goal zat er helaas niet in.

Uiteindelijk een terechte 0-0. Man-of-the-Match: Martijn Berendsen. Had als rechtsback al z’n man onder controle, was rustig aan de bal, hield als mandekker de beweeglijke spits van VVG onder controle en won bijna alle duels. 

Nu even 2 weken bijkomen. Op 14 april staat Varsseveld 6 (in Varsseveld) op ’t programma. 

Opstelling: Roland Strikwold, Sjoerd Rexwinkel, Roy Vreeman (Mark van den Akker), Martijn Berendsen, Sander Lieftink, Jeroen Keuper, Michiel Taken, Frank Luimes (Bart Buchner), Jan-Willem Baakman (Kayo Klein Obbink), Stephan Koch, Dion Winters.

Man of the match
Martijn Berendsen
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners