Vosseveld 3 – Ajax B 4

Ajax-B 4 wint van Vosseveld 3

Na de eerste overwinning dit seizoen stond de eerste uitwedstrijd op het programma: Vosseveld 3. Helaas nog zonder Christian, Jurgen, Roy, Mathijs, William, Harm-Jan, Bart, Michiel en Mathijs. Maar gelukkig kon André z’n charme in de strijd gooien en Niels, Chris, Chiel en Bas van ’t derde erbij regelen. Na een klein foutje werd Vosseveld vakkundig aan de kant gezet en won Ajax-B met 1-5. 

De eerste helft begon rustig. Vosseveld zakte in en liet Ajax-B het spel maken. Dit lukte aardig, maar tot uitgespeelde kansen kwamen we niet. Vosseveld daarentegen wel. 1 uitbraak was voldoende om Hans te verschalken: 1-0. Het hek was van de dam en er kwamen ijzersterke tips vanaf de bank. Met name André had z’n sterke mening over de te volgen tactiek weer klaar. Daarom liet Ajax-B zich niet uit het veld slaan en bleven we druk zetten. Nadat Stephan een 100% kans over schoot, was het Niels die na een achterwaartse kopbal van Jan-Willem voor de gelijkmaker kon zorgen. De grensrechter van Vosseveld vlagde nog voor buitenspel, maar die vlagde overal voor, dus de scheidsrechter ging er niet in mee. Vlak daarna wist Frank ons op voorsprong te zetten. Hij kreeg wat ruimte rond de 16, haalde zijn sterke rechterbeen aan en wist de bal prachtig in de kruising te krullen. Het leek alsof Vosseveld geknakt was. Het enige tegengas dat ze konden bieden, waren een aantal asociale overtredingen. We gingen met 3-1 rusten want Niels tikte z’n 2de goal binnen. Dennis Berendsen liet zich in de 16 inspelen, maakte zich sterk en schoof de bal naar Niels voor een intikker. 

Na de rust leek het erop dat de trainer van Vosseveld ook door had dat er gewoon gevoetbald moest blijven en hij haalde de relschoppers eruit. Ajax-B was klassen beter en had de wedstrijd onder controle. Het tempo zakte in en het middenveld (met Stephan, Frank, Chris en de doorgeschoven Jeroen) bepaalde het tempo. Bas Obelink liet in de tweede helft z’n kwaliteiten zien en liep met gemak door de defensie van Vosseveld. Het leidde helaas maar tot 1 goal, maar hij had er meer verdiend. Ook Chris liet zien dat hij prima in het 4de mee kan; ijzersterk in de duels en altijd oog voor de bal. Kansen waren er in de tweede helft zat, een schot van Sander Lieftink, gevaarlijke corners van Frank die zo binnen gelopen konden worden en een dot van een kans voor Michel. Ondanks de coachende woorden van Dennis Brus op de training over “voorvoetjes” kreeg Michel de bal helaas op z’n linkerbeen. Het slotakkoord was voor Jeroen. Na een geweldige aanval, waar Kayo aan de basis stond, werd het spel over alle linies verlegd en kon uiteindelijk Jeroen fraai afronden. 1-5 is nog een lage uitslag, want het had makkelijk 1-10 kunnen worden.

Een terechte overwinning in een wedstrijd met veel ruimte en een laag tempo. De man die daar vandaag optimaal van profiteerde is de man-of-the-match: Jeroen Keuper. Loopt alleen maar efficiënte meters, geeft altijd slimme balletjes, draait soms als een vrachtwagen met een pirouette om de bal heen en maakte (als vooruit geschoven voorstopper) een prima goal. 

Volgende week is de derby: uit tegen Dinxperlo. Kom op tijd en hou netjes 1,5 meter afstand! Hopelijk is Jurgen dan weer fit, want de aanvoerdersband zit veel te strak om de arm van Stephan. Hij heeft vandaag maar 23 kilometer in plaats van 24 kilometer verzet. 

Opstelling: Hans Vreemann, Bas Obelink, Dennis Brus, Jeroen Keuper, Sjoerd Rexwinkel (Kayo Klein Obbink), Frank Luimes, Stephan Deckers, Chris Regelink, Jan-Willem Baakman (Michel ter Beek), Dennis Berendsen (Sander Lieftink), Niels Wolsink (Chiel Brus).

andre
Man of the match
Jeroen Keuper
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners