Ulftse Boys 1 – Ajax B 1

Na een gelijkspel tegen Erix en een zege op NVC, was Ulftse Boys de laatste tegenstander in de bekerpoule. De gastheren wonnen de eerste twee duels. Om door te gaan moest Ajax-B dus winnen.

Al snel een tegenvaller voor Ajax-B. Ties Reussing, midweeks nog een van de uitblinkers tegen NVC, moest het veld verlaten met een blessure. Kevin Nieuwenhuis verving hem. Ulftse Boys had het betere van het spel, maar kreeg nauwelijks kansen. Na een kwartier liet Ajax-B zich voor het eerst zien. Combinatie tussen Kevin en Hylke leverde uiteindelijk niet meer dan een corner op. Het spel ging op en neer in deze fase. Ulftse Boys raakte de paal. Kevin kreeg een grote kans nadat de scheidsrechter goed voordeel toepaste bij een overtreding op Martin. Hij probeerde zelf te schieten, waar een bal op de meegelopen Hylke wellicht een betere optie was geweest.

In de rust kwamen Daan en Yoes in de ploeg voor Hylke en Nick Fisser. Eerste grote kans was voor Ajax-B. Kevin onderschepte een pass en kon alleen op de keeper af, die de situatie redde voor de thuisploeg. Ulftse Boys had ook in de tweede helft meer balbezit zonder echt gevaarlijk te worden. Aan de andere kant was Ajax-B dat wel via een uittrap van Ralph op Stijn. Zijn voorzet belandde bij Yoes die de keeper tot een redding dwong. Na een uur was het raak voor de thuisploeg. Voorzet werd binnen gewerkt. Speler van Ulftse Boys stond weliswaar achter de verdediger, maar omdat Ralph zijn doel uit was en voor deze situatie stond was het buitenspel. Er werd voor gevlagd, maar de scheidsrechter begreep het niet en kende het doelpunt toe. Onterecht kon je het gezien het spelbeeld niet noemen. Ajax-B leek snel een antwoord klaar te hebben. De keeper kon een inzet van Kevin met moeite over het doel tikken. In de 70ste minuut ging niemand naar een speler van Ulftse Boys toe waardoor deze in alle vrijheid een voorzet kon geven die bij de tweede paal tot doelpunt gepromoveerd werd. In de slotfase schoot Kevin nog op de lat. Het bleef bij 2-0.

Beide ploegen komen elkaar ook in de competitie tegen en zullen dan wat beter voor de dag moeten komen om mee te draaien in de vierde klasse. Volgende week is Keijenburgse Boys de eerste tegenstander voor Ajax-B in de competitie.

Opstelling: Ralph Wissing, Ties Reussing (Kevin Nieuwenhuis), Nick Geven, Koen Ebbers, Timo Yark, Jorn Hetterscheidt, Nick Fisser (Daan Roes), Kasper Gosselink, Stijn Yark, Martin Rexwinkel, Hylke Keizer (Yoes Koskamp)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners