Ulftse Boys 1 – Ajax B 1

Ajax-B onderuit in Ulft

Vanaf de aftrap greep Ulftse Boys het initiatief. Ajax-B begon niet scherp en liep achter de feiten aan. Bij een steekbal kwam Ralph goed z’n doel uit en tikte de bal weg. Daarbij was er contact met de aanvaller. De scheidsrechter, die prima zicht had op de situatie, schatte dit compleet verkeerd in en legde de bal op de stip waardoor de thuisploeg wel heel gemakkelijk aan de vroege voorsprong kwam. Ajax-B stond positioneel nog steeds niet goed. Ulftse Boys benutte de ruimte en verdubbelde de voorsprong via een mooie aanval. Ajax-B kwam wat beter in de wedstrijd, maar het kwaad was al geschied. Na een half uur ging de arbiter wederom in de fout en schonk Ulftse Boys nog een penalty na een onschuldig duel: 3-0. De frustraties liepen op met een gele kaart voor Yoes als gevolg, gelukkig liep het niet uit de hand.

In de tweede helft deed Ulftse Boys niet veel meer en ging Ajax-B beter voetballen. Dit leverde een paar mogelijkheden uit corners op. Eerst werd een bal van de lijn gehaald, vervolgens kopte Daan naast. Ralph moest met een blessure het veld verlaten, Daan nam plaats onder de lat en verrichtte een paar goede reddingen als gelegenheidskeeper. De invallers lieten zich goed zien en Ulftse Boys moest achteruit. Echt spannend werd het door de 3-0 tussenstand niet, en nadat Daan kansloos was op een van richting veranderd schot stond zelfs 4-0 op het scorebord. Ajax-B had een penalty verdiend na een handsbal. Nu ging de bal niet op de stip. Uiteindelijk maakte Hylke de eretreffer na een mooie combinatie via Cas en Tom. Eindstand 4-1.

Het is te makkelijk om alleen naar de arbitrage te wijzen vandaag. Ajax-B begon slecht en liet pas in de tweede helft wat zien, maar toen was de achterstand al onoverbrugbaar geworden.

Volgende week op tweede paasdag ontvangt Ajax-B koploper FC Bergh op het Houtbroek.  

Opstelling: Ralph Wissing (Stijn Yark), Kasper Gosselink, Nick Geven, Nick Fisser, Timo Yark (Luuk Hebinck), Koen Ebbers (Jorn Hetterscheidt), Yoes Koskamp (Tom Reusen), Daan Roes, Hylke Keizer, Cas Jansen, Thijs Keizer (Finn Lubbers)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners