Ulftse Boys 1 – Ajax B 1

Ajax-B trof vandaag geen onbekende, een aantal weken geleden verloor Ajax-B in het bekertoernooi nipt van Ulftse Boys.

Het ging snel mis. Een duel op het middenveld waarbij geduwd leek te worden. Het mocht door. De spits van Ulftse Boys kon alleen op Ralph af, die de eerste inzet blokte maar daarna kansloos was. Zoals vaker liet Ajax-B de kop niet hangen en ging er voor. Lange bal van Martin belandde na een combinatie tussen Cas en Stijn voor de voeten van Kevin, die de gelijkmaker in de kruising schoot. In het vervolg van de eerste helft kansen over en weer. Kevin onderschepte een verkeerde pass van de keeper, maar vond het doel niet. Een kopbal van Cas werd door de keeper tot corner verwerkt. Een vrije trap van Cas trof de paal, en na een uitstekende voorzet van Martin kreeg diezelfde Cas de bal op de schouder in plaats van op het hoofd. Ook Ulftse Boys kreeg kansen. Het schoot van dichtbij over uit een corner en probeerde een penalty te versieren, de scheids trapte er niet in. Martin verwerkte een goede voorzet tot corner.

Eerste grote kans in de tweede helft was voor Ulftse Boys. Ajax-B stond niet op te letten bij een korte corner. Ralph neutraliseerde het gevaar. Aan de andere kant schoot Kevin richting doel en raakte de hand van een verdediger. Er zijn scheidsrechters die hem op de stip leggen, deze arbiter deed het niet, en dat leek hier een juiste beslissing. Ulftse Boys werd vervolgens sterker en Ajax-B kwam moeilijk onder de druk uit. Dit resulteerde uiteindelijk in de 2-1 rond de 70ste minuut. Nadat de thuisploeg al een aantal kansen om zeep geholpen had, vond een schitterend schot de kruising. Ralph kon er alleen maar naar kijken. Vreemd genoeg ging Ulftse Boys met de voorsprong op zak achteruit lopen en hielp Ajax-B zo terug in de wedstrijd. Cas volleerde een voorzet van Yoes net over de goal. Ajax-B werd sterker. In de 83ste minuut legde de scheidsrechter de bal op de stip nadat Cas geraakt werd door een uitgestoken arm. Hij ging zelf achter de bal staan en schoot de 2-2 binnen. Bijna gingen er drie punten mee naar Breedenbroek. Timo kopte een voorzet van Kevin die door de keeper weggewerkt werd op de lat.

Opstelling: Ralph Wissing, Kasper Gosselink, Koen Ebbers, Martin Rexwinkel, Daan Roes (Timo Yark), Ties Reussing (Jorn Hetterscheidt), Yoes Koskamp, Hylke Keizer (Nick Fisser), Stijn Yark, Cas Jansen, Kevin Nieuwenhuis

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners