Terborg Dames – Ajax B Dames

Eindelijk mochten we na een hele lange periode zonder voetballen weer de wei in! Letterlijk en figuurlijk, want het veld bij vv Terborg had wel wat weg van een weiland. Maar dat mocht de pret niet drukken, want ondanks dat iedereen super zenuwachtig was, hadden we er zin in! De avond was zoals gewoonlijk opgedeeld in drie wedstrijden tegen verschillende tegenstanders.

De eerste tegenstander van de avond was vv Gendringen. We begonnen goed en scherp aan de wedstrijd. De eerste aftrap van Gendringen kon door Jennifer worden onderschept. Een steekpass op Nicole volgde, zij gaf op haar beurt een mooie voorzet op Ivy die de bal snoeihard in de hoek schoot, 1-0! Een mooie snelle voorsprong. Na de tweede aftrap van Gendringen waren we iets minder scherp en kon Gendringen een aanval opzetten. Karin en Lieke stonden goed te verdedigen waardoor het schot niet kon worden afgemaakt. Helaas gleed een speelster van Gendringen hierbij uit en moest ze flink geblesseerd het veld verlaten. Wij wensen haar veel sterkte! Maartje nam de uittrap en bereikte Lisanne, die op haar beurt Ivy diep wegstuurde. Ivy was met haar snelheid de verdediging voorbij en kon de bal voorgeven op Nicole die de bal (alsof het niets is) in de kruising legde. Na de 2-0 werd het spel wat chaotischer en werd er niet meer echt gevoetbald. Gendringen heeft in de slotfase van de wedstrijd nog een doelpunt mee kunnen pakken door een dubieuze (lees: zeer onterechte) penalty, maar verder zijn er van beide kanten geen grote kansen meer geweest. De eerste wedstrijd 2-1 gewonnen dus!

Wedstrijd nummer twee op het programma was tegen Dinxperlo. Op papier een veel sterkere tegenstander. De tactiek was dan ook: vooral verdedigen. Dinxperlo bewoog veel en speelde positioneel sterk, waardoor wij even in de war waren wie nou bij wie stond. Dit leidde dan ook tot een chaotisch begin van de wedstrijd, dat naarmate de wedstrijd vorderde iets beter ging. Het was een wedstrijd van weinig kansen en weinig gevaarlijke momenten aan beide kanten. Eindstand was dan ook 0-0.

De laatste wedstrijd van de avond was tegen de thuisploeg, Terborg. Daar waar wij even aan het slapen waren begon Terborg meteen scherp aan de wedstrijd en voor we het wisten stonden we alweer 1-0 achter. Gelukkig wisten we de score snel gelijk te trekken. Een cornerbal van Ivy kwam via Jennifer bij Nicole terecht, die de bal in de kluts achter de keeper wist te krijgen. 1-1! Terborg verloor hierna de grip op de wedstrijd en kwam niet meer aan voetballen toe. Ze hoopten ons uit te schakelen door het enige wat ze nog konden: lange ballen geven vanaf elke mogelijke positie. Gelukkig heeft Aniek een gezicht van staal waarmee ze die ballen wel opvangt en is Terborg ook niet echt meer gevaarlijk geweest. Het einde van de wedstrijd werd wat rommelig. Ajax-B bleef op zoek naar de overwinningstreffer, maar zowel Terborg als de scheidsrechter wilde hier in ieder geval niet aan meewerken. Eindstand bleef dan ook 1-1.

Het was wel van een koude douche thuis komen vanuit Terborg. Want ondanks dat ze daar al maanden weten dat kleedkamer 5 en 6 geen warm water hebben wordt Ajax-B al het hele seizoen precies in die twee kleedkamers gezet. Maar goed, al met al hebben we een super goede teamprestatie neergezet en gaan we ongeslagen (en ongedoucht) met 5 punten in de pocket terug richting Breedenbroek.

Nog een paar kleine weetjes van vanavond:

  • (Wo)man of the match: Ivy
  • Het stemmen op de man of the match duurde langer dan de wedstrijden zelf
  • Foutloos vandaag: Jetske, Iris, Manon, Chantal, Lente
  • De derde helft vandaag was ook foutloos en hebben we met ruime cijfers gewonnen
  • Volgens Jetske is de scheidsrechter van Terborg advocaat of rechter
  • #wijdouchennietmeermee #freethewarmwater
Man of the match
Ivy
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners