Terborg 1 – Ajax B 3 - Ajax Breedenbroek

Terborg 1 – Ajax B 3

Tijdens deze druilerige dag moesten we onze tweede competitiewedstrijd spelen. Ditmaal was het ervaren Terborg 1 de tegenstander. Met een volledige selectie reisden we af, oftewel het support was groot van ons kamp.

De eerste helft begon voor ons prima aangezien de beste speler van Terborg, Cas Bekken, het veld moest verlaten wegens een blessure. Dit betekende helaas niet dat er voor ons veel rust kwam op het middenveld. Het veldspel was slordig, balaannames slecht, ballen met buitenkant rechts kwamen niet aan en lange ballen werden vooral meegepakt door de strenge wind. Toch kreeg AjaxB een aantal kleine kansjes in de eerste helft. Bas ging alleen op de keeper af, maar zijn zachte schotje werd eenvoudig in de handen gepakt door de keeper en een aantal minuten later schoot Niels op de keeper na een prima steekpass. Aan de andere kant kreeg Terborg ook een aantal prima kansen maar onze keeper zat er telkens goed bij.

Ruststand 0-0

In de tweede helft was het spel een stuk beter. Ballen werden laag gehouden in plaats van lange halen, passes kwamen goed aan en er werd goed door de laatste linie van Terborg gevoetbald. Via de rechterkant werden er veel kansen gecreëerd. Vooral Tibe en Brammert vonden elkaar erg goed vandaag. Na een ingooi via links ontving Tibe de bal van Brammert die hij netjes tegen het net schoot, 0-1. Daarna werd Tibe in de diepte gestuurd, balletje voor en werd prima binnengewerkt door Brammert (had daarvoor ook al een 100% kans gehad). De laatste goal werd wederom gescoord door Brammert die een schitterde lange pass ontving van onze assistenmeister Chris en daarna keurig in de lange hoek afwerkte. Onze rechtsbuiten Niels kreeg ook nog een aantal flinke kansen maar had helaas zijn dag niet.

Eindstand 0-3

Na de wedstrijd werden wij, net als onze dames en het 4de elftal, getrakteerd op een ijskoude douche. Advies aan Terborg, repareer het eens zodat niet alleen je eigen spelers maar ook je tegenstander warm kan douchen.

Nog even over de wedstrijd, complimenten aan onze verdediging en onze keeper die wéér de nul hielden. Man of the Match is Kevin die een puike wedstrijd speelde en vooral zijn tegenstander in de pocket had. 6 punten uit 2 wedstrijden, uitstekend begin van de competitie. Volgende week een belangrijke thuiswedstrijd tegen Montferland 3 die ook nog ongeslagen zijn in de competitie.

Man of the match
Kevin
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners