SVGG 1 – Ajax B 1

Vandaag stond een lastige uitwedstrijd tegen SVGG uit Megchelen op het programma. De club dat vorig jaar degradeerde uit de 4de klasse had na 8 wedstrijden gespeeld 10 punten behaald en was dus gedreven om tegen ons punten te pakken.

Het begin van de wedstrijd was zowel van Ajax als SVGG erg slap. Veel balverlies van beide zijden zorgden ervoor dat er geen grote kansen werden gecreeërd. Na ongeveer 20 minuten spelen nam SVGG meer initiatief en dit resulteerde in een grote kans die voorlangs werd geschoven door één van de spitsen. Daarna was Ajax een aantal keer gevaarlijk door een voorzet van Kevin die bijna bij de tweede paal binnen viel, een kopbal van Lars die overging en een kans van Cas die naast werd geschoten. Na 35 minuten was het wel raak, AjaxB kreeg een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied en die werd met veel gevoel door Kevin in de verre hoek geschoten. Met een 0-1 ruststand gingen we de rust in.

Na rust was te merken dat SVGG meer naar voren ging spelen waardoor er voor Ajax meer ruimte kwam. Dit resulteerde, na goed voorbereidend werk en een perfecte voorzet van Kevin, op een grote kopkans voor Cas die hij net naast de paal kopte. Niet veel later kreeg Cas opnieuw een grote kans die hij net naast de paal schoot. Normaal twee kansen die onze topscoorder makkelijk binnen kopt/schiet, maar het kan een dagje even niet meezitten. Dat gold ook voor onze rechtsback Kasper die een voorzet van SVGG keurig achter onze doelman legde. De coach van SVGG dacht dat het een schitterend schot was, maar helaas was het een eigen goal van onze rechtsback. Dit resulteerde in een 1-1 eindstand.

Door het gelijkspel staat Ajax keurig op een tweede plek op de ranglijst achter Kilder (5 punten meer, 1 wedstrijd meer gespeeld). Nu is het tijd voor de winterstop, de tijd voor de spelers om rust te nemen en af te komen van de kleine pijntjes. Aankomend weekend is het tijd voor het jaarlijkse kersttoernooi. De competitie gaat 19 januari verder met een uitduel tegen Den Dam.

Opstelling: Ralph Wissing, Stijn Yark, Rob Overgoor, Nick Geven, Kasper Gosselink, Yoes Koskamp, Nick Fisser (Tom Borkes), Jorn Hetterscheidt, Kevin Nieuwenhuis, Cas Jansen, Lars Geven (Bram Borkes)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners