SVGG 2 – Ajax B 4

De laatste wedstrijd en daarmee ook het allerlaatste verslag van dit seizoen; een uitwedstrijd tegen Megchelen. Er is maar 1 mogelijkheid; winnen om het seizoen ongeslagen af te ronden. Dat lukte André en zijn Mannschaft; SVGG werd met 0-3 verslagen. 

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. Het spel was niet al te best, van beide kanten kwamen de passes niet aan en er waren geen uitgespeelde kansen. Met name het middenveld moest aan de bak, want daar werd het spel gespeeld. Michiel en Dion hadden kansen, maar deze werden naast geschoten. Dion speelde overigens een belabberde wedstrijd; mag ook weleens gezegd worden (vooral door hemzelf). Stephan’s goal werd onterecht afgekeurd vanwege vermeend hands. Gelukkig had Roland niet veel te doen gehad, en dat komt mede door zijn goede coachen. Of zoals André dit seizoen gemiddeld 3 keer per wedstrijd zegt: “Poah, d’r kumt wel onmundig vul geluud uut den baard”. De eerste helft eindigde in een troosteloze 0-0.

In de tweede helft kwamen Jeroen en Kayo erin. Jeroen bleef rond een cirkel van 1 m2 bewegen en Kayo had een slap schot op goal dat gered kon worden door de keeper. Maar het mentale signaal van André was absoluut duidelijk. Door deze wissels veranderde er een hoop. Michiel werd ineens strijdlustig, Stephan werd een goaltjesdief en Marcel strooide met perfecte diepteballen van achteruit. Zelfs Sjoerd had bijna een schot op het goal. Bizar. 

Zo kwam de 0-3 tot stand:

  • Bij een corner kreeg Megchelen de bal niet weg en werd de 0-2 handig binnen gekopt door Stephan, na een schot/voorzet van Michiel. 
  • Even later vonden de tortelduifjes elkaar weer. Stephan verlengde op Michiel, die ijzersterk z’n lichaam gebruikte en kon afronden: 0-2. 
  • Het slotakkoord was weer voor Stephan, die op randje buitenspel stond maar beheerst de bal over de keeper lobte. 

De wedstrijd werd afgesloten met een ludieke familie-wissel. Joep mocht z’n vader vergezellen op het veld en maakte z’n eerste minuten in het succeselftal van André. Zo volbracht iedereen z’n Taken. 

Een ongekend scenario; 22 wedstrijden gespeeld, 22 wedstrijden gewonnen. 66 punten. 121 doelpunten voor, slechts 12 doelpunten tegen. Volgend seizoen een klasse hoger. De strijd zal intenser worden, de wedstrijden zwaarder, de puntenverdeling wat anders… maar het plezier en de gezelligheid zullen er niet minder op worden. Tot volgend seizoen.

Opstelling: allerlei mensen.

Man of the match
Kayo
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners