SVGG 1 - Ajax B 1 - Ajax Breedenbroek

SVGG 1 – Ajax B 1

Ajax-B maakt zich op voor nacompetitie

Voor aanvang van de wedstrijd nam het bestuur van Ajax-B een taart in ontvangst van het bestuur van SVGG als felicitatie voor het 90 jarig jubileum van Ajax-B. Een erg leuk gebaar dat zeker gewaardeerd wordt! Beide verenigingen liggen elkaar goed, maar op het veld wordt er natuurlijk hard gestreden om de punten. Bij een overwinning zou Megchelen nog een kleine kans op nacompetitie maken. Wanneer HMC’17 punten laat liggen tegen De Hoven en Ajax-B niet verliest vandaag, is nacompetitie gegarandeerd voor Breedenbroek.

Het begin was uitstekend. Ajax-B zat er kort op en veroverde steeds snel de bal. Na een kwartier leverde het de dik verdiende voorsprong op. Via Kasper Gosselink en Chris Schimmack kwam Thijs Keizer in balbezit, hij kwam naar binnen en schoot fantastisch raak in de verre hoek. Daan Ebbers was vervolgens dicht bij een treffer met een volley (recht op de keeper) en Ingmar Bolwerk vond de keeper op zijn weg nadat een diepe bal goed was verlengd door Koen Ebbers. Na een half uur glipte de wedstrijd uit handen van Ajax-B en werd SVGG steeds sterker. Keeper Roland Strikwold redde op een laag schot, hij pakte ook de rebound, maar toen SVGG voor de derde keer kon aanleggen was hij kansloos: 1-1. Op slag van rust trapte Ingmar Bolwerk een bal weg en raakte daarbij ook zijn tegenstander. Overtreding en een penalty oordeelde de scheidsrechter. Dubieus besluit maar dit cadeautje werd dankbaar uitgepakt door de thuisploeg waardoor Ajax-B met een 2-1 achterstand ging rusten.

In het begin van de tweede helft kwam Tom Reusen alleen voor de keeper na een mooie bal van Daan Ebbers. De keeper kwam er snel uit en blokte zijn inzet. Ajax-B ging op zoek naar de gelijkmaker, ook SVGG kreeg kansen om de voorsprong uit te bouwen. Een corner werd op de lat gekopt en Roland Strikwold redde op een volley. Invaller Bram Borkes dribbelde door de verdediging, zijn schot miste kracht. Kort voor het einde een lange uittrap van Roland Strikwold. Thijs Keizer was het snelste van iedereen en kon alleen op de keeper af. Hij werd naar de grond getrokken. Klassieke rode kaart, de scheidsrechter hield het echter bij geel. De vrije trap die volgde werd door Daan Ebbers binnengeschoten voor de 2-2 eindstand.

Omdat HMC’17 gelijkspeelde, kan Ajax-B zich gaan opmaken voor nacompetitie, de tegenstander is nog onbekend. Eerst volgt de laatste competitiewedstrijd tegen Halle. Dat is volgende week tijdens het kermisweekend, waarbij er gelukkig niks meer op het spel staat.

Opstelling: Roland Strikwold, Luuk Hebinck, Nick Geven, Martin Rexwinkel, Kasper Gosselink, Chris Schimmack (Bram Borkes), Ingmar Bolwerk (Yoes Koskamp), Daan Ebbers, Thijs Keizer (Lars Aalders), Koen Ebbers, Tom Reusen

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners