SVGG 1 - Ajax B 1 - Ajax Breedenbroek

SVGG 1 – Ajax B 1

Moeizame zege in Megchelen

Op woensdag 19 april speelde Ajax-B tegen SVGG. Deze gemeentelijke derby stond eigenlijk een aantal weken geleden op zaterdag gepland, maar kon toen helaas niet doorgaan vanwege de regen. Eerder dit seizoen werd de wedstrijd wel op zaterdag gespeeld en werd na afloop een mooi feestje gevierd. Dat hadden we graag over gedaan in Megchelen, maar de weergoden bepaalden anders. Door het volle speelschema was er geen uitwijkmogelijkheid meer op zaterdag, en werd op woensdag gespeeld.

Ajax-B begon goed en kwam snel op voorsprong. Een strakke voorzet van Luuk werd door een verdediger van de thuisploeg in eigen doel gekopt. Ajax-B leek door te drukken. Thijs gaf een goede steekbal op Martin die alleen op de keeper af kon, de bal bleef echter een beetje onder hem hangen door het hobbelige veld waardoor hij niet goed kon afwerken. In plaats van 0-2 werd het 1-1. Goede actie van de rechtsbuiten van Megchelen, hij passeerde twee man en schoot op doel. Ralph kon redding brengen maar was kansloos bij de rebound. Daarna werd het spel slordig en gebeurde een tijd lang niet veel voor beide goals. Richting de rust werd Breedenbroek weer sterker. Mooie volley van Nick uit de draai werd geblokt. Een kopbal van Hylke uit een voorzet van Finn werd van de lijn gehaald en ook afstandsschoten van Chris en Martin hadden geen succes.

Eerste gevaar in de tweede helft kwam uit een kopbal van Koen uit een vrije trap van Chris. Het spel bleef slordig en Ajax-B kwam twee keer goed weg. Na een foutje achterin kon een speler van de thuisploeg op het doel van Ralph af, maar koos er voor om breed te leggen in plaats van af te werken. Rond de 65ste minuut nog een grote kans voor SVGG om op voorspong te komen. Uit kansrijke positie werd naast geschoten. Met Daan E, Mark en Yoes kwamen er nieuwe krachten en ging Ajax-B voor de winst. Thijs schoot voorlangs nadat Nick met de hak verlengde. Een kwartier voor tijd was het raak. Mark hield de bal goed vast, gaf mee aan Thijs die de zestien in dribbelde, via een verdediger kwam de bal bij Chris, die heel erg rustig bleef en de 1-2 binnen schoof. Het verzet van SVGG leek gebroken. Een voorzet van Mark werd bijna tot doelpunt gepromoveerd bij de tweede paal. Vlak voor tijd de definitieve beslissing. Ingooi van Luuk, wederom verlengde Nick met zijn hak tot bij Mark, die niet nadacht en met een schitterende volley de 1-3 aantekende.

Geen geweldige wedstrijd van Ajax-B, wel drie punten. Zaterdag staat de volgende wedstrijd al weer op het programma, dan op bezoek bij Babberich (aanvang 16:00 uur).

Opstelling: Ralph Wissing, Chris Schimmack, Syb Geven, Koen Ebbers (Yoes Koskamp), Luuk Hebinck, Hylke Keizer (Daan Ebbers), Nick Fisser, Finn Lubbers, Thijs Keizer, Martin Rexwinkel, Tom Reusen (Mark Kruip)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners