SV Basteom 5 – Ajax B 4

De competitie is gespeeld en we kunnen geen kampioen meer worden. VVG is kampioen geworden; van harte gefeliciteerd. Toch is er voor ons team (in de naam van Stephan Koch) nog 1 belangrijke titel te behalen: clubtopscorer van het seizoen 21/22. Of zoals ze in Duitsland zeggen; SaisonsVereinTorGeschäftsführerSpielSturmerGewinner. Gedreven als hij is, was Stephan er helemaal klaar voor. Hij heeft zelfs richting Steenderen bewust omgereden om de spanning op te bouwen. 

Om de spanning voor Michiel wat te laten bezinken, want Steenderen is zijn ‘hometown’, heeft André hem tot aanvoerder gebombardeerd. Gelukkig kon hij de hoge verwachtingen volledig waarmaken. Ook gaan we er vanuit dat hij ’s middags nog even met het eerste van SV Basteom heeft meegespeeld.

Over de wedstrijd kunnen we kort en krachtig zijn:

– Geen beste wedstrijd (van beide kanten)
– Laag tempo
– Veel ruimte en vrijheid om te voetballen
– Schot van Harm-Jan net naast, Sjoerd is over de middellijn gekomen
– Met rust 4-0 voor (droog schot van Frank, 2 intikkers van Stephan en een volley van Michiel)

In de rust een preek over volgend seizoen.

Na rust;

– Nog een stuk 5 goals van Stephan (waaronder een paar prachtige stiftjes en een kopbal vanaf de 16 die helaas net op de lat eindigde)
– Overige goals van Michiel en Mathijs
– Roy claimde 4 assists maar dat heeft niemand gezien. Het is voor Roy ook beter om zich druk te maken over de kinderkamer in plaats van ‘assists’. 
– Briljante passeer-actie van Frank op het middenveld
– Het had ook 15-0 kunnen zijn
– Buitenspel kennen ze in Steenderen niet
– Roland heeft feilloos de nul gehouden
– Prima gehaktballen (niet volgens André)

Man-of-the-match; (uiteraard) Stephan Koch. Ondanks dat hij veel moet inspannen om mee te kunnen op dit niveau, tikt ie er toch even 7 in. De eerste balaanname is nog altijd fabuleus en nagenoeg elk schot is binnen de palen. En in het geval van Stephan ook nog vaak in het net.

Opstelling: Roland Strikwold, Martijn Berendsen, Marcel Mellendijk (Mathijs Coenders), Sander Lieftink (Dennis Brus), Sjoerd Rexwinkel, Frank Luimes, Michiel Taken, Jeroen Keuper, Kayo Klein Obbink (Roy Vreeman), Stephan Koch, Harm-Jan Wieskamp

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners