Ajax B 4 – Erix 4

Stabiel Ajax-B 4 wint van Erix 4

Nadat vorige week makkelijk van Varsseveld werd gewonnen, was iedereen conditioneel opgeladen om Erix aan te pakken. De helft van het veld leek nog bevroren, maar was prima bespeelbaar. Ondanks dat het koud was, was het spel van het 4de weer hartverwarmend. Dat begon al achterin bij Roland, want als het nog boven 0 graden is… is het warm genoeg om gewoon in korte broek en t-shirt op ’t Houtbroek te verschijnen. André had veteraan Stephan Fisser opgetrommeld om aan te sluiten, vanwege de afwezigheid van Jan-Willem. En dat er een gezonde bereidwilligheid is bij de spelers uit alle teams, bleek uit het feit dat Wouter Stroet nog even aansloot als wissel toen het nodig leek en Roland direct na deze wedstrijd nog een wedstrijd (bij het 3de) keepte.

Ajax-B begon overtuigend aan de wedstrijd en had al snel de touwtjes in handen. Voorin werd Jurgen veelvuldig gezocht en via een aantal mooie combinaties kwamen er tientallen kansen. Helaas had de aanval het vizier niet op scherp want zowel Jurgen, Kayo als Mathijs misten een aantal beste kansen. Één van grootste kansen was voor Christian die, vanwege zijn verdedigende instelling, op 4 meter van de goal, de bal netjes naast kopte. Gelukkig nam Mathijs de goaltjes-dief-functie van Jan-Willem over want hij zorgde al snel voor de 1-0 en 2-0. Mathijs bewijst het hele seizoen al dat zijn aanname goed is en hij beschikt over een koelbloedige afronding. Nadat Roy (hamstring) en Kayo (knie) met een blessure er vanaf waren, moest ook Jurgen (enkel) zich laten wisselen. Stephan Fisser kwam erin, deed waarvoor hij geïnstrueerd werd door André en knikte uit een corner direct de 3-0 binnen. 

Waarschijnlijk had Stephan Fisser wat extra te bewijzen aan coach André, want direct in de 2de helft maakte hij de 4-0 en 5-0. De ene treffer was onderkant lat en de andere goal was een solo op snelheid en conditie (zoals we van hem gewend zijn) richting de goal van Erix. Na deze voorsprong ging het tempo ging verder omlaag en Ajax-B zakte wat meer in. Dat gaf Stephan Deckers, Bart en Frank de ruimte om lekker te draaien op het middenveld en rustig een spits of de opkomende Dennis aan te spelen. Dat het tempo soms te rustig was, bleek uit 2 onverwachte goals van Erix. Een slordigheidje op het middenveld werd goed afgerond en vlak erna zat de 2de goal van Erix erin. Roland wond zich (terecht) op, want anders komt hij er in het verslag weer slecht vanaf en om in Roland’s termen te blijven: “dat lig nie an mien, ik maak geen foutjes”. Eerlijk is eerlijk, Roland coachte weer goed en had zijn verdediging goed gepositioneerd staan. Dennis en Christian speelden een sterke en stabiele pot, maar ook de backs Sander en Sjoerd zaten strak op hun man. Vlak voor het eind viel de beslissende 6-2. De assist kwam van Mathijs en de afronding was van ED. De afkorting staat voor ‘eigen doelpunt’, maar de afgelopen wedstrijden lijkt het alsof dit een twaalfde man in het veld is. 

Ondanks dat André zich soms een klein beetje liet afleiden door zijn nieuwe horloge, Kerstmarkten, de reddingen van Hans Vreemann op het andere veld, hoe mooi het “vertoeven is in de stad”, enz. enz… zag hij dat het goed was. De man-of-the-match kan er maar 1 zijn. Een man met een enorme voetbalvisie, een supporters-hart op de juiste plek en toevallig voor PSV: Stephan Fisser. 

Opstelling: Roland Strikwold, Sander Lieftink, Dennis Brus, Roy Vreeman (Bart Buchner), Sjoerd Rexwinkel, Frank Luimes, Stephan Deckers, Christian Roeterink, Jurgen Vreeman (Stephan Fisser, Michel ter Beek), Kayo Klein Obbink (Harm-Jan Wieskamp), Mathijs Coenders 

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners