Rijnland 1 – Ajax B 1

Ajax-B buigt achterstand om tegen Rijnland

Ajax-B mist nog altijd de nodige spelers door blessures. Daarnaast kon Ralph vandaag niet van de partij zijn. Good old Hans Vreemann verdedigde het doel. Ajax-B deelde wat speldenprikjes uit. Kevin schoot voorlangs en Tibe werd teruggevlagd voor buitenspel nadat Cas een uittrap van Hans verlengde. Eerste gevaarlijke moment van de thuisploeg was direct raak. Steekbal in de achtste minuut. Speler van Rijnland kon alleen op Hans af. Speler was eerder bij de bal dan Hans, die hem raakte. Bal terecht op de stip voor de 1-0:

Ajax-B kreeg wat mogelijkheden. Rob zorgde voor gevaar met een paar goede acties op het middenveld. Na een combinatie tussen Nick Geven en Tibe schoot de laatste de bal recht op de keeper vanuit een lastige hoek. Rijnland kreeg een levensgrote kans op de 2-0. De speler van Rijnland maaide volledig over de bal heen die voor het intikken leek. Zag er knullig uit, maar het veld werkte zeker niet mee. Het was erg hobbelig en dat maakte het voor beide ploegen lastig voetballen vandaag. Even later toch de 2-0. Een corner werd goed binnengekopt in de verre hoek. In de 30ste minuut een corner voor Ajax-B. Verdediger van Rijnland werkte de bal met zijn bovenarm weg en de bal ging op de stip. Cas zorgde van elf meter voor de aansluitingstreffer:

Rijnland miste een kans om de marge weer op twee te zetten. Het schot verdween hoog over. Op slag van rust had Cas de gelijkmaker op zijn voet. Rob vond Kevin die op zijn beurt Cas wegstuurde. De keeper bracht redding in een 1 op 1 situatie.

In het begin van de tweede helft werd Tibe de hoek in gestuurd door Yoes. Hij leek er door op snelheid, zijn voortzetting hield het midden tussen een voorzet en een schot. Aan de andere kant pakte Hans een laag van richting veranderd schot. Ties en Lars kwamen in de ploeg voor Tibe en Nick Geven. In de 65ste minuut kreeg Breedenbroek een vrije trap omdat een speler van Rijnland herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter had. Deze indirecte vrije trap werd door Cas op mooie wijze gepromoveerd tot de gelijkmaker.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. In de 85ste minuut had Yoes echter een prima pass op Cas in huis, en Cas maakte zijn derde van de dag: 2-3. In de slotfase ging Rijnland vol voor de gelijkmaker. Het leidde tot een aantal hachelijke situaties voor het doel. Een kopbal leek de in het doel te verdwijnen, maar werd op fabelachtige wijze door Hans uit de kruising getikt.

Een zwaarbevochten 2-3 overwinning. Volgende week, op super Sunday, wacht de thuiswedstrijd tegen Den Dam.

Opstelling: Hans Vreemann, Kasper Gosselink, Nick Fisser, Thijs Brus, Nick Geven (Ties Reussing), Jorn Hetterscheidt, Rob Overgoor, Yoes Koskamp, Kevin Nieuwenhuis (Tom Borkes), Cas Jansen, Tibe Mateman (Lars Aalders)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners