Reunie 4 – Ajax B 4

Ajax-B 4 verslaat taai Reunie

Na een aantal weken rust werd het tijd om de voetbalschoenen weer aan te trekken. Reunie stond op het programma. Een tegenstander waar we in de heenwedstrijd met 4-2 van gewonnen hadden. Vanwege blessures, weekendjes weg en andere redenen had André een aantal versterkingen opgetrommeld van het 2de elftal. Zo sloten niet allen Sander Brus, Robin Koenders en Mark van den Akker aan, maar werden oude tijden herleefd toen Dennis Berendsen weer zijn keeperstenue aantrok. 

Het was heerlijk weer om te voetballen. De straffe wind en het hobbelige veld waren af en toe een spelbreker, maar daar hadden alle 22 spelers last van. Ajax-B begon fel en combineerde goed naar voren. Doordat de voorhoede de bal prima vast hield, kon het middenveld snel aansluiten en kwamen er diverse kansen. Toch bleek het moeilijk om tot een écht uitgespeelde kans te komen. Mathijs en Jurgen waren een paar keer dichtbij, maar vonden een verdediger of keeper op hun pad. Reunie stond goed opgesteld en was een taaie tegenstander. Hierdoor had Ajax-B moeite om die beslissende eindpass te vinden en was er bijna geen ruimte voor een schot. Bij de momenten waar Reunie gevaarlijk werd, vonden ze de verdediging of Dennis op hun pad. Met een troosteloze 0-0 gingen we rusten.

Na rust bleek al snel dat Reunie uitgeblust was. De scherpte was eraf en hier kon de energieke voorhoede van Ajax-B goed gebruik van maken. Sander strooide weer met mooie passes en stuurde meermaals Mathijs diep. Één voorzet voor Jurgen ging over de goal. Daarna nog een kans voor Jurgen, welke goed werd gered door de keeper. Opvolgend een kopbal van Jurgen van de lijn werd gehaald. Het zat niet mee. Totdat we een vrije trap op randje 16 kregen. Sander schoof beheerst laag in het net: 0-1. Reunie probeerde nog wat druk naar voren te zetten maar Dennis Berendsen keepte goed, straalde rust uit en hield zijn goal schoon. Met de 0-2 was de wedstrijd op slot. Jurgen stond op randje buitenspel maar kon vrij naar de goal en scoorde zijn verlossende doelpunt. In de slotfase was er nog wat tumult: Michel had een agressieve invalbeurt en werd terug gefloten vanwege gevaarlijk spel (verhoogd been). Ook Robin probeerde later te appelleren voor verhoogd been, maar die situatie was 10 meter van hem vandaan. Geen fantastische wedstrijd, maar 3 punten zijn 3 punten. 

Zowel voor de wedstrijd, in de rust als na de wedstrijd werd er een uitgebreide analyse losgelaten op specifieke kwaliteiten van Mark van den Akker. Dit, en de inspirerende woorden van André, gaven Mark kracht want hij speelde een ijzersterke wedstrijd. Goed in de duels en veel drive naar voren. Ook Frank speelde een topwedstrijd met zijn soepele techniek en slimme passes. Toch gaat de man-of-the-match naar Sjoerd Rexwinkel. Tegen taaie tegenstanders heb je een taaie speler nodig. Sjoerd heeft 90 minuten lang zijn tegenstanders uit de wedstrijd gehaald met sterke duels, het simpelweg ‘staan op de juiste plek’ en zijn onvermoeide felheid. 

Volgende week is de 6-punten wedstrijd tegen Halle. Voor uitleg over “wat een 6-punten-wedstrijd is”, kunt u zich melden bij Dennis Brus. Zondag 15 maart, 10:00 uur op ’t Houtbroek. Tot dan.

Opstelling: Dennis Berendsen, Sjoerd Rexwinkel, Dennis Brus, Sander Brus, Mark van den Akker, Frank Luimes, Stephan Deckers (Bart Buchner), Kayo Klein Obbink (Christian Roeterink), Jurgen Vreeman, Mathijs Coenders (Michel ter Beek), Robin Koenders.

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners