Ratti/Socci 1 - Ajax B 1 - Ajax Breedenbroek

Ratti/Socci 1 – Ajax B 1

Ajax-B laat twee punten liggen bij Ratti/Socci

Een week na de nederlaag tegen SVGG speelde Ajax-B uit in Kranenborg tegen fusieclub Ratti/Socci. Ajax-B speelde zeker geen goede wedstrijd, maar had toch een overwicht en kreeg in de eerste helft een aantal grote kansen om de score te openen. Uit een goede voorzet van Daan Ebbers leek Thijs Keizer de bal voor het intikken te hebben, hij schoof voorlangs. Tom Reusen kopte een voorzet van Martin Rexwinkel op de lat. Na een half uur leek Ajax-B op voorsprong te komen. De keeper van de thuisploeg liet een corner los en Breedenbroek tikte de bal in het lege doel. De scheidsrechter kende het doelpunt toe, bedacht zich, en was in tweede instantie toch van mening dat de keeper te veel gehinderd werd. Daar viel wat voor te zeggen. Even later redde de keeper op een schot van Tom Reusen. En ook hier ging een ongeschreven voetbalwet op. Ajax-B miste de kansen, en vlak voor rust was het aan de andere kant raak. Afgemeten voorzet uit een vrije trap werd binnengelopen: 1-0 halverwege.

In de tweede helft zakte de thuisploeg in om de voorsprong te verdedigen. Ajax-B had veel balbezit, maar moeite om tot grote kansen te komen. Invaller Nick Fisser schoot naast. In de tiende minuut van de tweede helft een verre uittrap van de keeper van Ratti/Socci. De wind kwam eronder en de bal stuiterde pardoes over keeper Ralph Wissing heen. Tegen alle verhoudingen in was het 2-0. Ajax-B stond voor een grote opgave. Thijs Keizer was dicht bij een doelpunt. Tom Reusen kopte nog een keer op de lat, en niet veel later kopte hij rakelings voorlangs. Ajax-B vroeg om een penalty na een chaotische situatie in de zestien maar kreeg die niet. Bij een counter leek de thuisploeg het te beslissen, van dichtbij werd op de lat geschoten. Tien minuten voor tijd een overtreding op Nick Fisser. De vrije trap werd breed gelegd op Syb Geven, zijn schot belandde voor de voeten van Tom Reusen die de aansluitingstreffer maakte. Vijf minuten voor tijd een corner voor Breedenbroek. Deze kwam via de kluts voor de voeten van Martin Rexwinkel die de gelijkmaker op het bord zette. In de resterende minuten lukte het Ajax-B niet om de wedstrijd nog te winnen, het eindigde in 2-2.

Even een wat mindere fase voor Ajax-B. Positief is dat de ploeg bleef knokken na een 2-0 achterstand. Met deze instelling komt het voetballend ook wel weer goed.

Opstelling: Ralph Wissing, Kasper Gosselink (Koen Ebbers), Syb Geven, Finn Lubbers (Nick Fisser), Luuk Hebinck, Chris Schimmack (Hylke Keizer), Daan Ebbers, Yoes Koskamp (Daan Roes), Thijs Keizer, Martin Rexwinkel, Tom Reusen

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners