OBW 4 - Ajax B 2 - Ajax Breedenbroek

OBW 4 – Ajax B 2

Vandaag stond onze eerste competitiewedstrijd op het programma. Na een redelijke voorbereiding waarin we traditiegetrouw wel meteen uit de beker vlogen onze eerste echte test. We moesten erg vroeg voetballen in Zevenaar waardoor er meteen al een aantal teamgenoten waren die konden bewijzen dat ze wel op tijd kunnen komen, dit bleek namelijk nogal moeilijk voor sommigen tijdens de bekerwedstrijden. Nadat we ons netjes in groepen hadden omgekleed in verband met de coronaregels was het tijd om aan onze korte warming-up te beginnen. Wat opviel was dat we door iedere speler van OBW netjes begroet werden met een ‘goedemorgen’ toen we het veld op kwamen lopen.

We lieten de tegenstander eerst komen door in te zakken en even te peilen hoe de tegenstander speelt. Dit bleek ons spel geen goed te doen want OBW maakte handig gebruik van de ruimtes zonder eerst echt gevaarlijk te worden maar we kwamen er zelf niet goed uit. Wel kwamen we op een 0-1 voorsprong door een goed uitgespeelde aanval die binnen werd geschoten door Jasper.

Vervolgens kregen we een vrije trap tegen op een niet heel gevaarlijke plek aan de rechterkant maar omdat we verzuimden mee te springen met de tegenstander werd de 1-1 binnengekopt door de tegenstander. Niet snel daarna kwamen we ook 2-1 achter, we gingen te slap het duel in en hierdoor stonden er veel mensen op het verkeerde been en kon een speler van OBW vanaf een meter of 20 vrij schieten. Deze bal ging wel recht op Roland af maar zich naar links of rechts laten vallen lukt nog wel, komt de bal recht op hem af dan wordt het een moeilijker verhaal voor onze keeper. De bal vloog recht onder hem door en mag best een klein slippertje genoemd worden.

De tweede helft kwam er een kwaliteitsimpuls vanaf de bank het veld in zo werd verteld door Mark. Ingmar maakte namelijk zijn rentree na enkele weken zwangerschapsmisselijkheid. Mark kwam zelf ook het veld in maar omdat hij niet snel genoeg zijn trainingspak had uitgedaan moest hij even wachten. Sommige spelers van Ajax waren echter op de wissel aan het wachten toen de scheids het spel door liet gaan. Door een bal van Roland richting Robin die precies tussen Tijmen en Robin in viel en waar beiden verzuimden richting de bal te gaan kon de spits van OBW er met de bal vandoor gaan en kon de 3-1 binnen schieten. Sander maakte kort hierna een overtreding op het middenveld, een overtreding zoals ze over en weer wel meer gemaakt werden en niet alleen door Sander maar de scheids vond het een gele kaart waard en Sander kon 10 minuten uitrusten langs de kant. Dit was misschien wel wat de wedstrijd nodig had want we konden ineens met 10 man weer druk zetten op de tegenstander. Nadat Sander er met nieuwe energie weer in kwam ging hij voorin tussen de spitsen lopen en we konden zelfs nog 2x scoren. Kip was linksbuiten komen te lopen in plaats van Lars G. en Kip maakt zijn meters wel. Onvermoeibaar zette hij druk wat resulteerde in een doelpunt. Hierna kon ook Bram nog scoren na een goede assist van Kip. Een welverdiend punt tegen een niet heel bijzondere tegenstander. Met wat meer inzet in de eerste helft hadden we hier echt wel moeten winnen.

Ik weet niet meer precies in welke volgorde er gescoord werd, het is tenslotte ook alweer een ruime week geleden. In ieder geval zijn de goals gemaakt door Jasper, Floris-Jan en Bram.

Roland; Floris-Jan, Sander, Tijmen, Robin; Tom (Ingmar), Thijs, Marcel (Lars A.); Lars G. (Mark), Jasper, Bram

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners