NVC 1 – Ajax B 1

Vorige week kon de bekerwedstrijd tegen NVC niet doorgaan vanwege een mogelijk corona geval bij de ploeg uit Netterden. Gelukkig was de test negatief. De wedstrijd werd vanavond in gehaald.

In de beginfase had Ajax-B het erg moeilijk. Met name de van Silvolde naar Netterden teruggekeerde Evert Römer was een plaag voor de Breedenbroekse defensie. Ajax-B probeerde de thuisploeg vast te zetten en daardoor kwam de voorhoede van NVC vaak in 1-op-1 situaties terecht waar ze wel raad mee wisten. Binnen twintig minuten stond Breedenbroek 2-0 achter, en mocht daar niet eens over klagen. Eerste kans van Ajax-B was voor Cas Jansen, hij kopte naast. Even later werd Cas door de keeper van NVC aangetikt en mocht van elf meter aanleggen voor de aansluitingstreffer:

Evert Römer werd vanwege een blessure gewisseld. Erg vervelend voor hem, maar daarmee werd de opdracht voor Ajax-B wel een stuk makkelijker. De ploeg zakte wat verder terug en kreeg daarmee meer rust aan de bal. Yoes Koskamp werd diep gestuurd en lobde de bal over de uitkomende keeper heen voor de gelijkmaker. Op slag van rust werd Nick Fisser hard getackeld en moest gewisseld worden. Koen Ebbers was zijn vervanger.

In de tweede helft was Ajax-B de bovenliggende partij. Mooi aanval via Koen en Hylke Keizer eindigde bij Stijn Yark. Zijn lage voorzet werd door Hylke, die goed doorgelopen was, bij de tweede paal binnen gegleden voor de 2-3. Netterden bleef er af en toe gevaarlijk uit komen, en raakte bij één van die tegenaanvallen de paal. Een sliding van achteren op de achillespees van Hylke betekende een rode kaart voor NVC. In overtal kregen Jorn, Kevin en Stijn nog kansen, maar het bleef bij 2-3.

Na een zeer moeizaam begin herstelde Ajax-B zich goed en trok de wedstrijd alsnog naar zich toe. Zondag de laatste bekerwedstrijd, om 14:00 uur in Ulft tegen Ulftse Boys.

Opstelling: Ralph Wissing, Ties Reussing, Nick Geven, Kasper Gosselink, Timo Yark, Jorn Hetterscheidt, Nick Fisser (Koen Ebbers), Yoes Koskamp (Martin Rexwinkel), Stijn Yark, Cas Jansen (Kevin Nieuwenhuis), Hylke Keizer

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners