MEC 1 – Ajax B 1

Ajax-B verliest van MEC

Om nog een kans op handhaving te houden moest Ajax-B vanmiddag winnen van hekkensluiter MEC.

In het begin was goed te zien dat er twee ploegen zonder vertrouwen op het veld stonden. Veel balverlies en slordigheden aan beide kanten. Na 25 minuten had Ajax-B geluk. Keeper Thijs kwam bij een diepe bal uit het zestienmeter gebied en maakte hands. MEC kon door en leek de 1-0 te maken. De scheidsrechter besloot echter geen voordeel toe te kennen en een vrije trap en gele kaart voor hands uit te delen. Ajax-B kwam gedurende de eerste helft iets beter in het spel. Een mooie combinatie via Stijn, Yoes en Hylke leidde bijna tot een kans, en na een uitgespeelde aanval via Jorn, Kasper en Stijn kon Hylke de voorzet net niet binnentikken. Cas was gevaarlijk via een hard schot dat langs de verkeerde kant van de kruising vloog. Vlak voor rust kon MEC alleen op Thijs af nadat Ajax-B aan buitenspel dacht. Thijs maakte het de speler zodanig lastig dat Nick terug kon komen en de inzet blokte.

Ajax-B begon niet scherp aan de tweede helft waardoor Thijs in korte tijd drie reddingen moest verrichten. Met name de laatste pakte hij goed met zijn voet in één tegen één situatie. Invaller Tom probeerde het met een volley nadat Cas een lange bal kon verlengen. Verder gebeurde er weinig voor de goals. Stijn nam een pass mooi aan op de borst, zijn het schot miste kracht. Omdat Ajax-B wilde winnen werd Nick naar voren gestuurd en werd er één tegen één gespeeld. Dit leverde een aantal counterkansen voor MEC op, die slecht uitgespeeld werden. Tibe kreeg een kans maar wilde de bal terugleggen in plaats van zelf te schieten. Het leek op 0-0 uit te draaien. In de blessuretijd ging Tom er vandoor. Er werd een overtreding op hem gemaakt, de scheidsrechter zag het niet, in de counter viel de 1-0 voor de thuisploeg. Daarmee is het seizoen wel zo’n beetje samengevat. Het gevoel overheerst dat er best iets meer in zit, maar dat het allemaal net niet goed valt.

Handhaving is nu zo goed als onmogelijk voor Ajax-B. Het is zaak om het seizoen lekker uit te voetballen en naar het nieuwe seizoen toe te werken.

Opstelling: Thijs Boeijink, Kasper Gosselink (Finn Lubbers), Nick Geven (Demon Duking), Nick Fisser, Timo Yark, Jorn Hetterscheidt (Tom Reusen), Yoes Koskamp, Koen Ebbers, Stijn Yark (Tibe Mateman), Cas Jansen, Hylke Keizer

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners