KSV 1 – Ajax B 1

Ajax-B onderuit in Vragender

Ajax-B kende een ongelukkige middag in Vragender. Er lukte weinig en de thuisploeg ging verdiend met de punten aan de haal.

Nick Fisser, al niet helemaal fit aan de wedstrijd begonnen, moest de strijd na een paar minuten staken en werd vervangen door Tibe Mateman. In de eerste 25 minuten viel er niets te beleven. Kansen bleven uit, de ploegen hielden elkaar in balans. De eerste kans van de wedstrijd was voor KSV. Het schot ging hoog over, maar dit was het begin van een sterke fase van de thuisploeg. Een fout in de Breedenbroekse defensie werd even later afgestraft en betekende de 1-0. Bij Ajax-B werd het spel er bepaald niet beter op. Uit een aanval dwars door het midden werd het vlak voor rust 2-0.

Met een 2-0 achterstand bij rust hoeft er nog niets verloren te zijn, maar het zat er simpelweg niet in vandaag. Als het in de eerste minuut van de tweede helft ook nog eens 3-0 wordt, dan is het wel bekeken. Ajax-B krabbelde daarna iets op zonder echt gevaarlijk te worden. Kevin had een mooie individuele actie in huis, een verdediger blokte zijn schot. De keeper redde op een vrije trap van Cas en een rush van Kasper leidde slechts tot een corner. Met de ruime voorsprong op zak voetbalde KSV de wedstrijd rustig uit. Het bleef bij 3-0.

Een middag om heel snel te vergeten voor Ajax-B. Was er dan niets positiefs te melden? Zeker wel, JO19 speler Chris Schimmack maakte zijn debuut in de laatste 20 minuten en deed het uitstekend. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen, in de thuiswedstrijd tegen Keijenburgse Boys.

Opstelling: Ralph Wissing, Timo Yark, Daan Roes, Koen Ebbers, Nick Geven (Luuk Hebinck), Yoes Koskamp, Nick Fisser (Tibe Mateman), Jorn Hetterscheidt (Chris Schimmack), Kasper Gosselink, Cas Jansen, Kevin Nieuwenhuis. 

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners