Keijenburgse Boys 5 – Ajax B 4

Op een heerlijke zondag stond de uitwedstrijd tegen Keijenburg op het programma. Het eerste speelde ook uit tegen Keijenburg, dus het vierde kon een goed statement maken. André beschikte over erg weinig spelers, daarom werden Niels, Rob en keeper Ramon opgetrommeld voor wat extra ondersteuning. Ook André zelf en grensrechter William namen een middagje vrij-af, daarom werd Mathijs gepromoveerd tot coach. Een taak die hij uiterst serieus nam; hij had een boekje met aantekeningen, een laptop met allerlei looplijnen en ook de inspirerende speeches (inclusief grapjes) van André werden op vakkundige manier ten gehore gebracht. 

De eerste helft ging gelijk op. Ajax-B zakte in, speelde rustig de bal rond en probeerde de voorhoede te bereiken zodat het middenveld kon bijsluiten. De voorhoede werkte hard met Jan-Willem en Dion als aanspeelpunten en Niels als snelle vleugelspeler. Toch kregen we geen uitgespeelde kansen. De verdediging van Keijenburg hield goed stand. Net zoals de verdediging van Ajax-B. Ramon stond uitstekend te keepen. Keijenburg had wat snelle buitenspelers en een hardwerkende mid-mid. Dit leidde tot een kans en een goal; echter de bal werd met de arm in het doel gemoffeld. Na deze afgekeurde goal werd direct Jan-Willem diep gestuurd, maar de laatste man hield de bal bewust met de handen tegen. Hier had de, goed fluitende, scheidsrechter strenger kunnen optreden, maar het werd simpelweg een vrije trap. We gingen met 0-0 rusten. 

De tweede helft ging Ajax-B nog wat meer inzakken en liet Keijenburg het spel maken. met de snelle Rob en behendige Jeroen Peter konden we goed counteren. Dit leidde tot verschillende kansen en uiteindelijk werd het verdiend 0-1. De onverwoestbare Michiel won een kopduel op het middenveld waarmee Rob diep gestuurd werd. Die legde de bal goed terug op Dion en laatstgenoemde werkte feilloos af. Vervolgens ging Keijenburg nog meer drukken en werd het vooral een duel voor onze verdediging. Frank en Michiel zakten wat meer in en wonnen deze wedstrijd bijna elk duel, een goede ontlasting voor de verdediging. Richting het einde van de wedstrijd kwamen er nog een stuk of 3 grote kansen voor Ajax-B, maar deze werden niet verzilverd. Dan gaat natuurlijk de eeuwenoude voetbal-uitspraak op; als je de kansen niet afmaakt, krijg je ‘m zelf om de oren. In de laatste minuut draaide de spits in een kleine ruimte weg en schoot geweldig, en onhoudbaar voor Ramon, raak: 1-1. Direct daarna kwam het laatste fluitsignaal.

Heerlijk weer, prima scheidsrechter, fijne tegenstander en helaas nét geen 3 punten. Rekening houdend met alle afwezigen; een uitslag om te accepteren. Man-of-the-match: Jeroen Keuper. Samen met Roy hadden ze achterin alles onder controle. Rustig aan de bal, slimme passes naar voren en een kwalitatieve volgegeten buik na een vakantie all-inclusive Mallorca. Echt 4de-elftal-waardig.

Opstelling: Ramon Liebrand, Martijn Berendsen, Jeroen Keuper, Roy Vreeman, Kayo Klein Obbink, Frank Luimes, Michiel Taken, Stephan Deckers (Jeroen Peter), Dion Winters (Rob van Huet), Jan-Willem Baakman, Niels Wolbers (Mathijs Coenders)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners