Keijenburgse Boys 4 - Ajax B 3 - Ajax Breedenbroek

Keijenburgse Boys 4 – Ajax B 3

De zomer is nog niet aangebroken, maar Ajax-B 3 speelt al de laatste wedstrijd van het seizoen. André was gebrand op een overwinning en kon beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Roy en Martijn haakten af vanwege een blessure, Dion was er niet en Roland werd uitgeleend aan het eerste elftal. We kregen er Ramon voor terug, die een prima vervanging bleek! Jeroen Keuper had een afspraak bij de opticien verward met een afspraak bij de schoenenwinkel en kwam met extreem witte voetbalschoenen op de proppen.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Keijenburg had het betere van het spel. De actieve middenvelders zorgden voor gevaar, maar Ramon bleek een goede sta-in-de-weg. De beste kans voor Ajax-B was voor Harm-Jan, die een actie van Stephan net niet kon bekronen met een goal. De bal ging binnenkant-paal eruit. Mark ging helemaal door het lint en de perfect fluitende scheidsrechter gaf hem terecht geel; 10 minuten langs de kant. Even later was het Stephan die het goede voorbeeld gaf. Met een goede solo schoot hij hard in de korte hoek binnen; 0-1.

In de rust was er veel aandacht voor de warming-up op het hoofdveld van Keijenburg, eh… de tactische speech van André. Hoe dan ook, de tweede helft gaf hoop op een overwinning. Er werd rustig gecombineerd en achterin werd alles netjes dichtgehouden. Met name Sjoerd liet zien dat je verdedigers van Ajax-B eerst 8 keer voorbij moet gaan. Dennis en Sander stonden goed opgesteld en konden vaak de voorhoede bereiken. Zo kwam Jan-Willem aan de bal en gaf hij een goede steekpass op Mathijs. Mathijs had wel 8 keer kunnen scoren vandaag (op steekballen van Bart, Michiel en Stephan), maar hij frommelde er in ieder geval één in: 0-2. Achterin had Ramon een aantal fenomenale reddingen en haalde hij soms slim het tempo even uit de wedstrijd. Het slotakkoord was voor de Duitse Diesel: Michiel. Een niet te missen kans kopte hij netjes binnen.

Man-of-the-Match: Ramon. Keijenburg was veelvuldig gevaarlijk, maar Ramon was dominant in de lucht, op de grond én bij afstandsschoten.

Man-of-the-Season: André Tempels en William Geven. Een nieuw seizoen met promotie naar een hogere klasse, en daar de derde (of vierde) plek veilig stellen: een topprestatie.

Gelukkig zijn we de komende tijd nog niet van elkaar af; Kermis Breedenbroek, Jubileumfeest Ajax-B en er zal ongetwijfeld nog een seizoensafsluiter met het team worden georganiseerd. Trouwe supporters: bedankt en tot volgend seizoen!

Opstelling: Ramon Liebrand, Sjoerd Rexwinkel, Dennis Brus, Sander Lieftink, Mark van den Akker (Kayo Klein Obbink), Frank Luimes, Michiel Taken, Jeroen Keuper (Bart Buchner), Harm-Jan Wieskamp (Jan-Willem Baakman, Stephan Koch (Michel ter Beek), Marcel Mellendijk (Mathijs Coenders)

Man of the match
Ramon Liebrand
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners