Halle 1 – Ajax B 1

Ajax-B wint in Halle

Halle staat onderaan, maar boekte vorige week de eerste overwinning van het seizoen, en verliest zelden met grote cijfers. Van onderschatting kon dus geen sprake zijn, en gelukkig was dat niet het geval. Ajax-B kwam goed uit de startblokken en zette Halle vast op eigen helft. Voor de gelegenheid stond de jonge Beer Koolmees in de goal, in het eerste deel van de wedstrijd hoefde hij nauwelijks iets te doen. Lars werd de diepte in gestuurd door Cas en leek onderuit getikt te worden. Later werd Cas zelf ondersteboven gelopen in de zestien. De scheidsrechter vond het in beide gevallen niets. Tibe moest snel afhaken met een blessure en werd vervangen door Mark. Na een half uur schoot Halle voor het eerst op doel. Beer verwerkte het schot tot corner. De corner mocht bij de tweede paal vrij ingekopt worden: 1-0. Ajax-B was tot op dat moment heer en meester geweest en raakte niet in de war van de tegentreffer. Kasper stuurde Mark weg, zijn voorzet kwam met wat geluk in de buurt van Cas, die direct de 1-1 scoorde. Paar minuten later viel een afvallende bal op een meter of 20 voor de voeten van Kevin. Hij nam hem ineens uit de lucht en volleerde keihard op de kruising. De bal bleef in het veld, werd opgepakt door Mark die Cas in staat stelde om de 1-2 te scoren. Op slag van rust was Ajax-B in de aanval. De scheids onderbrak onbewust de aanval. Volgens de regels volgt een scheidsrechtersbal. Stijn ontving hem en schoot van afstand op doel. Geen onhoudbaar schot, de keeper verkeek zich echter en het schot belandde in het zijnet. 1-3 bij rust.

In de tweede helft werd het mistig in Halle waardoor het spel moeilijker te zien was. Niet erg, want de tweede helft was niet best van Breedenbroekse zijde. Veel was er niet aan de hand, en Ajax-B kreeg nog een handvol kansen. Twee voor Cas, eentje na goed voorbereidend werk van Lars en de ander uit een prima pass van Mark. Laatstgenoemde kon er na een uur spelen vandoor, kon op de keeper af, legde breed op Lars, maar de keeper was goed zijn doel uit en gooide zich ervoor. Ook bij de rebound van Cas redde de doelman. Aan de andere kant stopte Beer een vrije trap. De wedstrijd leek naar het einde toe te kabbelen. Vijf minuten voor tijd scoorde de thuisploeg de 2-3. Diepe bal op de spits die uit de draai in de verre hoek schoot. Het leek een hectische slotfase te worden. Tijmen kwam als extra slot op de deur in de ploeg. Halle kreeg één kans op de gelijkmaker. Een corner viel voor de voeten van de spits, het schot werd geblokt. Bij de tegenaanval ontsnapte Stijn. Perfecte voorzet op Cas die met zijn derde van de dag de wedstrijd besliste en de 2-4 eindstand op het bord zette.

Volgende week speelt Ajax-B de topper tegen Kilder.

Opstelling: Beer Koolmees, Stijn Yark, Rob Overgoor, Nick Geven, Kasper Gosselink, Jorn Hetterscheidt (Tom Borkes), Nick Fisser, Tibe Mateman (Mark Kruip), Lars Geven (Tijmen Geven), Cas Jansen, Kevin Nieuwenhuis.

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners