GWVV 4 – Ajax B 4

Op deze zonnige zondagochtend kon André, terug van weggeweest, beschikken over een nagenoeg complete selectie. Ideaal om niets onnodig te forceren met de inhaalwedstrijden op het programma. Op het harde kunstgrasveld in Varsselder werd het, na een zwaarbevochten wedstrijd, 3-4 voor Ajax-B.

De eerste helft leek alles onder controle voor ons elftal. Er kon rustig van achteruit opgebouwd worden en de voorhoede werd meermaals gevonden. De fysieke verdediging van GWVV kon goed weerstand bieden en ook onze hoge voorzetten werden tegengehouden. Vanuit het niets viel ineens de 1-0 voor GWVV. Een corner werd, na wat duwwerk, in de goal gefrommeld. GWVV ging weer inzakken en Ajax-B nam de overhand. Een paar afstandschoten van Michiel, Kayo en Roy konden gepareerd worden. Ajax-B toonde voldoende veerkracht en kwam toch langszij. Via Stephan werd het al snel 1-1 en Michiel kon na een mooie combinatie en volledig op inzet (met zijn linkerbeen) zelfs de 1-2 op het scorebord zetten.

Met voldoende vertrouwen begonnen we aan de tweede helft. Met zoveel balbezit en prima combinatiespel moest de overwinning behaald kunnen worden. Toch werd het een lastige kluif. Eerst kwam Ajax-B nog op 1-3 voorsprong door een kopbal van Dion, na een voorzet van Jan-Willem, maar even later leidde een discutabele actie tot 2-3. De bal was achter en Roland legde nonchalant de bal neer om uit te trappen. Een aanvaller van GWVV schoot de bal ineens in de goal en de scheidsrechter besloot tot een geldig doelpunt omdat “er niet gefloten” was. Een bijzondere actie, want op dit niveau wordt er bijna alleen gefloten voor een doelpunt, een overtreding of het einde van de wedstrijd. Stephan Koch liet zich van zijn beste kant zien door even later met zijn linkerpoot een 2-4 tussenstand op het bord te zetten. De wedstrijd leek gespeeld en Ajax-B zakte wat in. GWVV zag zijn kans schoon en zette de 3-4 op het bord. Gelukkig had Roland de boel achterin onder controle en voorin wist Jan-Willem nog voor veel gevaar te zorgen. Zowel Jan-Willem, Harm-Jan als Dion hadden de 3-5 op hun schoen liggen, maar de intensieve wedstrijd eindigde in 3-4 met 3 punten voor Breedenbroek. 

Man-of-the-match: dribbelkoning Dion. Hij zorgde voor veel gevaar met zijn dribbels en steekballen, pakte zijn doelpuntje mee én had zaterdagavond geen druppel alcohol gedronken! 

Opstelling: Roland Strikwold, Martijn Berendsen (Michel ter Beek), Jeroen Keuper (Harm-Jan Wieskamp), Marcel Mellendijk, Kayo Klein Obbink (Sjoerd Rexwinkel), Frank Luimes, Michiel Taken, Roy Vreeman (Bart Buchner), Stephan Koch (Jan-Willem Baakman), Dion Winters, Dennis Berendsen (Dennis Brus)

Man of the match
Dion
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners