GWVV 3 – Ajax B 4

Wordt dit de laatste wedstrijd voor de winterstop? Of mogen we nog even door van de KNVB? Dat is de vraag, maar we verwachten dat dit de laatste wedstrijd voor de winterstop is. Vandaag staat GWVV (Varsselder) op het programma. André heeft helaas nog veel blessuregevallen en afwezigen, maar Roy was weer fit genoeg om mee te doen, en ook Christian, Sander Lieftink en Mathijs sloten weer aan. Tot slot was het de rentree van Stephan Koch, die weer gezellig mee komt spelen bij ons vriendenteam.  

Dennis Berendsen bood zich gelukkig aan om te gaan keepen, want sinds de afwezigheid van Hans Vreemann is het een uitdaging om elke week een keeper te vinden. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar het werd al snel een leuke eerste helft voor GWVV. Eerst werd een scherpe voorzet van rechts via binnenkant paal afgerond (1-0). Vervolgens zorgde een hoge bal op keeper Dennis voor een kleine inschattingsfout (2-0). Na een fout achterin werd het ook snel 3-0 en nadat Marcel uitgleed konden de gasten uit Varsselder met een tikkie breed de 4de goal afronden. Gelukkig waren we tussendoor aanvallend ook sterk. Roy, Stephan en Bart waren prima aanspeelpunten en vooral Stephan wist daar goed mee om te gaan. De eerste tegengoal was een prachtige lob vanaf randje 16. Ook de 2de goal van Ajax-B was een beauty; na een ingooi legde Stephan de bal op Jeroen die in de kruising afrondde. En vervolgens weer Stephan die ervoor zorgde dat de blamage niet heel groot werd. Een voorzet in de 16 meter wist hij goed aan te nemen en uit de draai af te ronden. Varsselder wist veerkracht te tonen door ook de 5de goal te maken, een zuivere kopgoal uit een corner. Excessief veel tegengoals in één helft. Boze tongen beweren dat het er nog meer geweest zouden zijn, als Dennis Brus (afwezig vanwege een weekendje weg) achterin had gestaan. Een spectaculaire eerste helft, met name voor de neutrale toeschouwer. Conclusie: een niet-al-te-beste verdediging… een efficiënte aanvalslinie.

De tweede helft werd er door Ajax-B meer druk gezet naar voren en dat betaalde zich uit. Nadat een paar kansen naast of over gingen, wist toch Stephan weer het net te vinden. Michiel (die een linie was doorgeschoven) ontfutselde zich sterk van zijn tegenstander en kon de bal breed leggen op de inglijdende Stephan. Ajax-B bleef hoop houden en drukte door. Mathijs en Frank hadden goede voorzetten vanaf de rechterkant, maar een doelpunt kwam er niet uit. Gelukkig wisten we toch een punt te pakken. Weer was het Herr Stephan Koch die na een ingooi sterk wegdraaide van z’n tegenstander en in de korte hoek binnen knalde. Martijn Berensen had de 3 punten voor ons op z’n schoen, maar zijn prachtige ‘Maradona-achtige’ solo kon helaas niet gepromoveerd worden tot doelpunt. We dachten nog minimaal 5 minuten te hebben voor een echt slotakkoord, vanwege een blessurebehandeling na een overtreding van Kayo (die misschien een gele kaart waard geweest was). De scheidsrechter was er echter klaar mee en floot ineens af.

Op basis van de hele wedstrijd had Ajax-B 3 punten moéten pakken, maar we hebben gelukkig niet verloren. Man-of-the-match lijkt me duidelijk: Stephan Koch. Grootste raadsel van de dag; wie heeft André’s notitieboekje? Grootste raadsel voor komende week: spelen we wel of spelen we niet?

Opstelling: Dennis Berendsen, Martijn Berendsen, Jeroen Keuper, Marcel Mellendijk (Christian Roeterink), Sjoerd Rexwinkel, Frank Luimes, Michiel Taken, Kayo Klein Obbink (Marcel Mellendijk), Roy Vreeman (Mathijs Coenders), Stephan Koch, Bart Buchner (Sander Lieftink)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners