FC Dinxperlo 4 – Ajax B 4

Vandaag een uitwedstrijd dichtbij huis; Dinxperlo. Een derby zoals het hoort in kleine plaatsen. Het dorp was al wekenlang onrustig en zat vol spanning voor vandaag. Helaas mocht er niemand komen kijken, want de nieuwe Corona-maatregelen gooiden roet in het eten. Zelfs zonder publiek kon Ajax-B prima weerstand bieden en liep gemakkelijk over Dinxperlo heen: 0-6. André moest het nog zonder de geblesseerde Harm-Jan, Jurgen en Chistrian doen. Ook Frank en Michiel waren afwezig, daarom sloot voor de zekerheid Wouter Stroet even aan. 

In de eerste helft had Ajax-B de controle maar probeerde Dinxperlo nog vooruit te voetballen. Met name het middenveld van Dinxperlo zwierf van de linker- naar de rechterkant en kropen zo op naar voren. Gelukkig was de defensie niet onder de indruk en kregen ze veelal hulp van Stephan Deckers die weer wat nuttige gaatjes dicht liep. Na 10 minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Een diepe pass van Kayo werd, door Dennis Berendsen, vakkundig en beheerst afgemaakt. Beetje bij beetje begonnen er gaatjes te komen in de defensie van Dinxperlo en vlak na de 1-0 wist Jan-Willem een prachtige aanval af te ronden. Na wat positiespel gaf Martijn de bal diep op Mathijs, deze gaf ‘m voor en Jan-Willem liep de bal als een echte spits binnen. Dinxperlo kon vervolgens geen vuist meer maken en daarna kregen Jan-Willem en Dennis Berendsen nog dot-van-kansen. Deze werden helaas gemist en met 2-0 gingen we rusten. 

Na de rust was Dinxperlo helemaal nergens te vinden. Grote kans dat ze van slag waren door Stephan Deckers, die vlak voor rust nog even de spits van Dinxperlo ‘met z’n uilen-tattoo’ op z’n plek heeft gezet. Blijkbaar ook een oppepper voor hemzelf want na een slappe voorzet van Jan-Willem kon Stephan zelf de 3-0 binnen schieten. De wedstrijd was in het slot en er kon rustig uitgevoetbald worden. Jeroen Keuper schoof wat door naar voren en op het middenveld kon rustig getikt worden. Af en toe strooiden Bart, Stephan en Sander met handige steekpasses. Jan-Willem maakte z’n “spitsen reputatie” waar door z’n 2de van de dag te maken, een mooie schuiver langs de keeper. Dennis Brus, Sjoerd en Martijn verveelden zich achterin en gingen traditioneel met de handen op de rug gemuudelijk naar het veldspel kijken en flauwe opmerkingen maken. Ieder z’n taak in het veld. Daar zagen ze dat een corner door Roy in 1 keer achter de keeper belandde en dat Jeroen Keuper even later een strafschop kreeg, welke werd benut door (uiteraard) Hans. Eigenlijk hadden we ook deze wedstrijd weer minimaal 10 goals moeten maken, maar Michel, Sander, Jeroen, Wouter en vooral Roy misten wat opgelegde kansen. 

De man-of-the-match van vandaag heeft alles dat in een wedstrijd kán zitten; ingevallen, mislukte passes, slimme steekballen, een 100% kans gemist, een wereldgoal (door een corner er in 1 keer in te schieten) en een tikkeltje overgewicht: Roy Vreeman. 

Als de Corona-maatregelen niet worden aangescherpt spelen we volgende week thuis tegen Vragender. Met of zonder publiek, de 11 man op het veld geven alles voor succescoach André!

Hans Vreemann, Martijn Berendsen, Dennis Brus, Jeroen Keuper, Sjoerd Rexwinkel, Kayo Klein Obbink (Bart Buchner), Stephan Deckers, Sander Lieftink, Dennis Berendsen (Roy Vreeman), Mathijs Coenders (Wouter Stroet), Jan-Willem Baakman (Michel ter Beek)

Man of the match
Roy Vreeman
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners