FC Dinxperlo 1 – Ajax B 1

Ajax-B onderuit in derby

Een derby in coronatijd vergt wat aanpassingen. FC Dinxperlo had het prima georganiseerd op de mooie nieuwe accommodatie. De regels waren duidelijk, en iedereen hield zich er tijdens de wedstrijd keurig aan.

Op het veld was de thuisploeg duidelijk favoriet. Uiteindelijk maakte Dinxperlo de favorietenrol waar, maar het begin was toch voor Breedenbroek. Nick Fisser vond Stijn Yark, die Cas Jansen in de voeten aanspeelde. Hij legde terug op Kevin Nieuwenhuis, die vanaf de zestien raak schoot tegen zijn oude team. Verrassende voorsprong voor Ajax-B. Daarna werd FC Dinxperlo sterker. De druk nam toe en al snel viel de gelijkmaker. Speler van de FCD kreeg te veel tijd en ruimte om van binnen de zestien uit te halen en de 1-1 hard achter doelman Ralph Wissing te schieten. Dat de thuisploeg wat sterker zou zijn was te verwachten, en is geen schande. Toch kon Ajax-B meer doen in balbezit. Breedenbroek leverde de bal steeds te snel en te makkelijk in, waardoor het niet onder de druk uit kwam. In de laatste vijf minuten voor rust ging dat wat beter. Meer dan een aantal corners en een vrije trap rond de zestien leverde het niet op.

Na rust ging het snel. Dinxperlo kreeg te veel ruimte om te combineren, en daar weet het elftal wel raad mee. Binnen tien minuten liep de thuisploeg uit naar een 4-1 voorsprong. Even dreigde een afstraffing, maar Breedenbroek herstelde zich en hield stand, hoewel Dinxperlo nog wat kansen op een grotere voorsprong om zeep hielp. Bij de sporadische uitvallen kon Ajax-B weinig gevaar stichten, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uit ging en het 4-1 bleef.

Ajax-B had vandaag z’n dag niet, waardoor het FC Dinxperlo nooit echt in problemen kon brengen, en het, zeker in de tweede helft, een eenzijdige derby werd. Volgende week wederom een mooie uitdaging voor Ajax-B. Dan is FC Bergh te gast op het Houtbroek.

Opstelling: Ralph Wissing, Kasper Gosselink, Renzo van Woerkom (Koen Ebbers), Daan Roes, Timo Yark, Ties Reussing (Martin Rexwinkel), Hylke Keizer (Nick Geven), Nick Fisser, Kevin Nieuwenhuis, Cas Jansen, Stijn Yark

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners