FC Dinxperlo 1 – Ajax B 1

Ajax-B houdt een punt over aan de derby: 3-3

Op een goed gevuld sportpark wilde FCD direct het initiatief pakken, maar was Ajax-B als eerste kansrijk. Bram, in vorm vandaag, vond de keeper op zijn pad. Daarna werd de thuisploeg sterker. Ralph voorkwam met een redding de 1-0, zag niet veel later een schot van Danny net naast de kruising gaan, en was in de 10e minuut kansloos. Na een mooie combinatie scoorde FCD de openingstreffer. Ajax-B werd terug gedwongen, maar kwam er uit wanneer het kon via de balvaste Stephan en de snelheid van Bram. In de 25ste minuut verdubbelde Dinxperlo de voorsprong. Koen kreeg de bal in zijn val ongelukkig op zijn hand. Hij had hem net niet klem dus de scheidsrechter kon niet veel anders dan de bal op de stip leggen: 2-0. Gezien de uitslagen de afgelopen weken, waarin Ajax-B de goals makkelijk weggaf, leek het de verkeerde kant op te gaan. Op slag van rust kwam Breedenbroek echter terug in de wedstrijd. Mooie pass van Kevin op Stephan resulteerde in een corner. Daan kopte, Stephan verlengde de bal langs de keeper, speler van FCD sloeg hem met de hand van de lijn. Rood en een penalty, die feilloos door Cas benut werd. Ruststand 2-1.

In het begin van de tweede helft liet Dinxperlo zien ook met een man minder gevaarlijk te zijn en trof de lat. In de 55ste minuut was Cas alert, profiteerde van een foutje achterin bij Dinxperlo, omspeelde de keeper en maakte de gelijkmaker. Tien minuten later maakte Dinxperlo gelijk uit een lage voorzet. De bal ging via Ralph en de lat via een hand in het doel. De scheidsrechter miste de handsbal en keurde het doelpunt goed. Ajax-B ging wat meer risico nemen. Kevin schoot richting kruising, de keeper van Dinxperlo redde fraai. Vijf minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Uit een voorzet van Kevin maakt Cas zijn derde van de avond. In blessuretijd leek Stephan er vandoor te kunnen, helaas floot de scheidsrechter op een ongelukkig moment voor het einde.

Ajax-B houdt dus een punt over aan een mooie derby. Het is jammer dat voor de derde helft geen punten toegekend worden, anders waren het er wat meer geweest. Volgende week wacht al weer een zware uitwedstrijd, dan tegen een andere titelkandidaat, FC Bergh.

Opstelling: Ralph Wissing, Kasper Gosselink, Koen Ebbers, Daan Roes, Timo Yark (Nick Geven), Kevin Nieuwenhuis, Yoes Koskamp (Finn Lubbers), Tibe Mateman (Luuk Hebinck), Bram Borkes (Bas Obelink), Stephan Koch, Cas Jansen

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners