FC Bergh 1 – Ajax B 1

Ajax-B verliest met 3-0 van Bergh

Buiten de goals om geeft Ajax-B weinig weg in ’s Heerenberg, maar uiteindelijk wint de thuisploeg verdiend en afgetekend met 3-0.

Een week na Dinxperlo uit stond wederom een zware uitwedstrijd op het programma tegen een ploeg die mee wil doen om de titel. Het zijn op voorhand niet de wedstrijden waarin Ajax-B de punten moet halen. Vorige week werd duidelijk dat er wel degelijk mogelijkheden liggen in dit soort wedstrijden. In het begin kwam Ajax er een paar keer gevaarlijk uit. In de tiende minuut verlengde Cas een bal op Tibe, die alleen op de keeper af kon. De scheids floot voor een overtreding op Cas en verontschuldigde zich dat hij geen voordeel gaf. Even later wilde Cas wederom Tibe wegsturen, maar voorkwam een handsbal dat Tibe bereikt werd. Bergh had veel de bal zonder kansen te krijgen. De 1-0 viel dan ook behoorlijk uit het niets. Aanval over links, hard binnen geschoten in de verre hoek. Ralph was attent bij de voorzetten en lange ballen, en dat waren er veel, Bergh is een ploeg die snel de diepte zoekt. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een grote kans. Ralph redde in een 1 op 1 situatie. Bij een goede voorzet van Kevin liepen Cas en Hylke elkaar een beetje in de weg. Hylke schoot in het zijnet.

Direct na rust dook Kevin op in de zestien van Bergh, het schot werd gekraakt. Daarna sloeg Bergh toe uit een corner. Ongehinderd werd de 2-0 binnegekopt. In de zestigste minuut volgde de 3-0. Lange bal viel over de verdediging, werd breed gelegd en eenvoudig binnengelopen. Wedstrijd gespeeld en in het restant gebeurde niet veel meer.

Volgende week speelt Ajax-B thuis tegen Varsselder.

Opstelling: Ralph Wissing, Kasper Gosselink, Koen Ebbers, Daan Roes (Martin Rexwinkel), Timo Yark (Nick Geven), Tibe Mateman (Jorn Hetterscheidt), Yoes Koskamp, Kevin Nieuwenhuis, Hylke Keizer (Bas Obelink), Cas Jansen, Bram Borkes (Luuk Hebinck)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners