Etten 1 – Ajax B 1

Ajax-B sleept punt uit het vuur in Etten

In z’n eerste competitiewedstrijd met Ajax-B moest Manfred Graven direct puzzelen. Tibe Mateman, Martin Rexwinkel, Stijn Yark, Hylke Keizer en Kevin Nieuwenhuis keken geblesseerd toe. Nadat ook Bas Obelink in de warming met klachten afhaakte, werd supersub Stephan Koch in de basis geposteerd. Stephan had zich direct onsterfelijk kunnen maken door binnen een minuut de 0-1 op het scorebord te zetten, maar kwam een teenlengte te kort bij een voorzet van de zijkant. De bal ging dus aan hem voorbij, Bram pikte op en zag zijn inzet gekeerd worden door de keeper. Ajax-B begon goed. Stephan stuurde Cas Jansen de diepte in. Hij kon alleen door op de keeper en leek van achteren aangetikt te worden. Helaas zag de scheidsrechter er niets in. Even later een goede rush van Bram over de linkerflank, hij kwam niet tot een goed schot. Etten had regelmatig de bal, maar wist weinig te creëren in de eerste helft. In de 35ste minuut ging Kasper de diepte in, legde breed op Cas die de 0-1 binnengleed.

In de tweede helft ging Etten op jacht naar de gelijkmaker. Ajax-B werd nauwelijks nog gevaarlijk en moest terug. Bij een van de uitbraken werd Cas in z’n nek gesprongen. Het was te weinig voor een penalty. Ook Etten vroeg met regelmaat om een penalty, de scheidrechter wilde er niet aan. Bram en Nick F moesten met lichte klachten het veld verlaten. Luuk en Nick G waren de vervangers. Toen Koen met een hoofdblessure het veld moest verlaten, viel Bas, die in de warming geblesseerd was geraakt, toch even in (klasse Bas!). Er liepen meer spelers met lichte klachten rond, waardoor het moeizaam ging. Door al die blessures kwam er veel extra speeltijd bij. Diep in blessuretijd maakte Etten de 1-1. Speler mocht vrij aannemen in de zestien en schoot hard raak.

Jammer dat de gelijkmaker zo diep in blessuretijd viel, maar onverdiend was het niet.  Hopelijk stroomt de ziekenboeg een beetje leeg binnenkort. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. We zien jullie graag allemaal op het Houtbroek voor de wedstrijd tegen Ulftse Boys.

Opstelling: Ralph Wissing, Kasper Gosselink, Koen Ebbers (Bas Obelink), Daan Roes, Timo Yark, Jorn Hetterscheidt, Nick Fisser (Nick Geven), Yoes Koskamp, Bram Borkes (Luuk Hebinck), Stephan Koch, Cas Jansen.

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners