Erix 1 - Ajax B 1 - Ajax Breedenbroek

Erix 1 – Ajax B 1

Ajax-B klaar na nederlaag in Lievelde

Ajax-B speelde in de nacompetitie tegen Erix. De winnaar speelt volgende week in de finale om een plek in de vierde klasse. Breedenbroek begon niet goed, keeper Roland Strikwold moest in de eerst minuut al redding brengen op een schot van de thuisploeg. Daarna nam Ajax-B de wedstrijd over en kwam op 0-1. Voorzet van Thijs Keizer werd door Daan Roes richting goal gekopt, kwam via de keeper voor de voeten van Daan Ebbers die het laatste zetje gaf. Na twintig minuten werd het gelijk. Een counter van Erix over de rechterkant werd goed voorgezet en ingetikt. In het laatste kwartier van de eerste helft kreeg Ajax-B een aantal vrije trappen aan de zijkant die voor gevaar zorgden. Daan Roes was nog het dichtst bij een treffer maar kopte over.

In de tweede helft ging het aanvankelijk gelijk op. Ajax-B kreeg een corner, deze werd weggewerkt door de verdediging van Lievelde. Bij de lange bal naar voren zat de verdediging van Ajax-B mis waardoor de rappe aanvaller van Erix de 2-1 kon maken. Twintig minuten voor tijd nam een middenvelder van de thuisploeg de bal met de hand mee. Het arbitrale trio, dat een ongelukkige middag kende, zag het niet en liet doorspelen. Erix profiteerde en maakte 3-1. Breedenbroek moest risico’s gaan nemen. De keeper van de Erix kon zich in deze fase onderscheiden met prima reddingen op een vrije trap van Daan Ebbers en een kopbal van Koen Ebbers, maar was kansloos toen invaller Bram Borkes met een voorzet Daan Ebbers in staat stelde om de 3-2 te maken. Iedereen maakte zich op voor een zinderende slotfase, maar voor Ajax-B goed en wel aan het slotoffensief kon beginnen maakte Erix de 4-2, waardoor het nooit meer echt spannend werd.

Een teleurstellend einde van het seizoen voor Ajax-B, dat voor het tweede jaar op rij strandt in de eerste ronde van de nacompetitie. Uithuilen en volgend jaar opnieuw beginnen.

Opstelling: Roland Strikwold, Luuk Hebinck, Ingmar Bolwerk (Bram Borkes), Koen Ebbers, Kasper Gosselink, Chris Schimmack (Lars Aalders), Daan Roes (Nick Geven), Daan Ebbers (Martin Rexwinkel), Thijs Keizer, Nick Fisser (Yoes Koskamp), Tom Reusen

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners