Eibergen 6 – Ajax B 4

Ajax-B pakt weer 3 punten

Nu er een reeks staat met overwinningen, staat er ook een grote druk op om te blijven winnen. Eibergen stond op het programma, een ongeslagen tegenstander. Omdat we met wat blessures kampen, werden Niels Wolsink, Tim Koenders en Bart Jansen van het 3de opgetrommeld om mee te doen. Het was een extra speciale dag, want coach, motivator, inspiratiebron en tactisch meesterbrein André was jarig. Dit stond bij iedereen scherp op het netvlies, maar om niks aan het toeval over te laten liet André iedereen persoonlijk nog even weten dat hij jarig was. Het team gaf André het beste verjaardagscadeau, want Eibergen werd met 1-2 verslagen. 

Nadat in de kleedkamer de opstelling was bepaald (tot grote ontsteltenis van Stephan) begonnen we scherp aan de wedstrijd. De eerste 10 minuten was wat onwennig, maar daarna had Ajax-B volledig de touwtjes in handen. Vanuit achteruit werd rustig gecombineerd om de vrije man te zoeken. Frank hield het veld breed, waardoor Stephan en Bart in de bal konden komen en zo het spel makkelijk verlegd wordt. Meermaals werd Mathijs gezocht die met een actie voor gevaar kon zorgen. Na 20 minuten was het raak; een hoge bal van Mathijs werd door Niels weergaloos met een hoge volley in goal geramd. Dit gaf het vertrouwen om meer druk te zetten. Hierdoor kreeg het middenveld vaker de bal op 20 meter van de goal. Een paar afstandsschoten misten net voldoende kracht om gevaarlijk te worden. 10 minuten voor rust was het weer Niels die een goal maakte. Via een assist van Tim schoot Niels rustig en beheerst binnen. Eibergen had niks in te brengen en de luttele momenten dat ze richting de goal van Ajax-B kwamen, werden ze vakkundig verdedigd door het centrale blok of de 1-persoons-sloopkogel Sjoerd. 

In de rust werd de goed spelende Bart (B.) vervangen voor Bart (J.). Normaal zijn het vaak de achternamen in Breedenbroek die overeen komen, daarom leuk dat het voor de verandering ook eens een voornaam is. De tweede helft probeerde Eibergen wat meer druk te zetten, door de verdediging naar voren te laten spelen. Dat gaf Mathijs en Niels de ruimte om de diepte te zoeken. Helaas leidde dat niet tot echt uitgespeelde kansen. De paar schoten op goal kwamen op de keeper of gingen over. Het middenveld van Ajax-B zakte meer in om de druk op te vangen en dat was een goede keuze. Ondanks dat de aanval geen aansluiting kreeg, zorgde het er wel voor dat we alles onder controle hielden. De momenten dat Eibergen probeerde uit te breken werden onderschept door Christian (die vaak slim opgesteld stond) of Dennis, die met een handig blok (achter het standbeen) een aanval eruit haalde. Daarnaast kwam er vandaag niemand langs of door Sjoerd. Uit het niets viel toch een verrassende tegengoal. Een vrije trap werd geblokt en de afvallende bal werd snoeihard in de kruising geramd. Het was de korte hoek, dus dat is natuurlijk Roland aan te rekenen. Het slotwoord is voor Roy, die kwam invallen… een perfecte voorzet op 1 meter van de goal over kopte… en zich daarna weer liet wisselen. Helaas vanwege een aanhoudende blessure, hopelijk is hij er snel weer bij.

Vanuit de sterk coachende Roland stond vandaag de verdediging als een blok. Omdat de man-of-the-match toch 1 persoon moet zijn, mag u zelf kiezen tussen Christian Brus of Dennis Roeterink. 

Volgende week staat Meddo op het programma. Een tegenstander die OF wint, OF verliest. We zullen het zien, zondag 1 december om 10:00 uur op ’t Houtbroek.

Opstelling: Roland Strikwold, Sjoerd Rexwinkel, Dennis Brus, Christian Roeterink, Kayo Klein Obbink (Michel ter Beek), Frank Luimes, Stephan Deckers, Bart Buchner (Bart Jansen), Mathijs Coenders, Tim Koenders (Roy Vreeman), Niels Wolsink

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners