Dierensche Boys 1 – Ajax B 1

Ajax-B goed van start

Ajax-B komt dit seizoen uit in de 5e klasse C, een competitie met een oneven aantal ploegen, waardoor Ajax-B in de eerste ronde vrij was. Het seizoen begon dus pas op 2 oktober met een uitwedstrijd tegen Dierensche Boys. Een behoorlijk eindje rijden. Een handvol trouwe supporters ondernam de reis. Een enkeling nam zelfs de veerpont om in Dieren te komen en moest het begin van de wedstrijd missen.

De supporters zagen een sterk vernieuwd elftal ten opzichte van vorig seizoen. Spits Cas Jansen vertrok naar FC Dinxperlo, Kevin Nieuwenhuis bewandelde dezelfde weg om af te bouwen na jaren trouwe dienst. Daarnaast stopte een aantal spelers of ging lager voetballen. Voor hen in de plaats kwamen spelers uit de JO19. Deze ploeg maakte in de beker al indruk door hun werklust en positieve spelopvatting, en vandaag werd daarbij ook nog eens goed gevoetbald. Ajax-B was de baas op het veld, en dat leidde tot een grote kopkans voor Daan (over), een vrije trap van Nick die ternauwernood gekeerd werd door de keeper en een buitenspelgoal van Mark. Na 23 minuten de verdiende voorsprong. Luuk met de goede pass op Mark, de verdediger probeerde Mark nog omver te schoppen maar hij was te snel en schoof de 0-1 binnen. Vervolgens een tegenvaller voor Ajax-B. Finn, die prima speelde, was met een lichte blessure aan de wedstrijd begonnen en moest de strijd staken. Tom kwam in de ploeg en er moest het één en ander omgezet worden. Dierensche Boys profiteerde bijna en kreeg hun twee beste kansen van de wedstrijd. Ralph pakte een schot en zag een kopbal net voorlangs gaan.

De tweede helft begon wat rommelig, maar kansen voor Dierensche Boys leverde het niet op. Al snel nam Ajax-B het heft weer in handen. Nick veroverde de bal op het middenveld en speelde Tom aan, hij sneed naar binnen en schoot van buiten de zestien prachtig in de verre hoek voor de 0-2. Even later kwam Daan goed mee naar voren. Op de rand van de zestien werd hij in de rug gelopen. De scheidsrechter zag er geen penalty in en legde de bal er net buiten. Voor Nick geen probleem, hij schoot de vrije trap snoeihard binnen. De wedstrijd was hiermee gespeeld. Via Hylke (van dichtbij over) en Timo (goede redding keeper op een afstandsschot) was Ajax-B nog dicht bij de vierde treffer, maar het bleef bij 0-3.

Bekijk HIER de 0-3.

Een goede start voor Ajax-B. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen RKPSC.

Opstelling: Ralph Wissing, Floris-Jan Kip, Koen Ebbers, Daan Roes, Timo Yark, Chris Schimmack, Nick Fisser (Demon Duking), Finn Lubbers (Tom Reusen), Luuk Hebinck (Daan Ebbers), Mark Kruip (Martin Rexwinkel), Hylke Keizer

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners