Den Dam 1 – Ajax B 1

Ajax-B speelt gelijk in Azewijn

Vandaag speelde Ajax-B een inhaalduel in Azewijn. In november werd de wedstrijd gestaakt na een blessure bij Bas die er nog steeds niet bij is. Daarnaast miste Breedenbroek behoorlijk wat spelers door blessures. Daarom sloot Koen aan vanuit de JO19. Hij speelde een goede wedstrijd centraal achterin. Ingmar kwam erbij vanuit het tweede en speelde als vanouds.

Eerste kans van de wedstrijd was voor Ajax-B, Tibe schoot over. Na een kwartiertje moest Stijn het veld verlaten met een blessure en werd vervangen door Tom. Ajax-B speelde niet geweldig, maar kreeg wel wat kansjes. Een slap schot van Kevin uit een voorzet van Tibe was eenvoudig te pakken door de keeper. Na een half uur kopte Cas door op Kevin, die onderuit werd gehaald. Kevin was vandaag veelvuldig het slachtoffer van overtredingen. De scheidsrechter hield de kaarten lang op zak. De vrije trap leverde een doelpunt op. Cas zou echter geduwd hebben waardoor het doelpunt niet door ging:

In de 40ste minuut had Ajax-B een strafschop verdiend toen Kasper onderuit gelopen werd in de zestien. Helaas miste de scheidsrechter dit moment. Vlak voor rust een goede voorzet van Jorn. Kevin wilde hard uithalen, maar raakte de bal verkeerd waardoor Den Dam mocht ingooien. 0-0 halverwege.

Breedenbroek begon goed aan de tweede helft. Voorzet van Kevin vloog er bijna in bij de tweede paal. Minuut later was het wel raak. Cas speelde Tibe aan, hij schoot de bal over de keeper binnen voor de 0-1. Even leek Ajax-B door te drukken. Kasper zijn schot werd van richting veranderd en daardoor ongevaarlijk. Kevin probeerde Tibe te bedienen, maar die kwam net te kort. Uit het niets viel de 1-1. Diepe bal viel voor de voeten van een Den Dam speler die prima binnen schoot in het zijnet buiten het bereik van Ralph. De wedstrijd werd hoe langer hoe slordiger. Ook de scheidsrechter had hier een aandeel door heel veel te fluiten voor kleine overtredingen aan beide kanten. Voorzet van Jorn werd bij de tweede paal bijna binnen geschoten door Lars die er net niet goed bij kon. Dat was direct zijn laatste actie, Lars werd vervangen door Ties, die zijn debuut voor Ajax-B maakte en direct diep werd gestuurd maar voorlangs schoot. Vijf minuten voor tijd ontsnapte Kevin. Voor de zoveelste keer werd hij met een overtreding gestuit. Wegens commentaar kreeg hij zelf geel. Vlak voor tijd een steekbal van Ties richting Kevin. De grensrechter vlagde het af. Na 43 minuten vond de scheidsrechter het genoeg geweest en floot voor het einde. Het bleef bij 1-1.

Volgende week speelt Ajax-B in eigen huis tegen RKPSC.

Opstelling: Ralph Wissing, Nick Geven, Ingmar Bolwerk, Koen Ebbers, Kasper Gosselink, Jorn Hetterscheidt, Stijn Yark (Tom Borkes), Tibe Mateman, Lars Geven (Ties Reussing), Cas Jansen, Kevin Nieuwenhuis

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners