De Hoven 1 – Ajax B 1

Ajax-B onderuit tegen De Hoven

Na de onfortuinlijke nederlaag tegen Keijenburgse Boys stond Ajax-B weer een zware wedstrijd te wachten. De Hoven haalde 10 punten uit de eerste vier wedstrijden en stond één plaats boven Ajax-B. Het eerste kwartier was het aftasten en vielen er geen kansen te noteren. Vervolgens werd Ajax-B wat sterker. Hylke Keizer gaf de bal mee aan Nick Fisser, zijn schot was een makkelijke prooi voor de keeper. Het overwicht van Breedenbroek leidde niet tot veel kansen. De meeste corners waren te hoog, schoten van Finn Lubbers en Tom Reusen misten doel. Het gevaarlijkst was een vrije trap van Nick Fisser op de lat. Kort voor rust werd Hylke Keizer in stelling gebracht door Tom Reusen na een mooie dieptepass van Daan Ebbers, helaas werd Hylke genoeg gehinderd waardoor hij niet kon afwerken. Ruststand 0-0.

Direct na rust lag het spel even stil voor een ogenschijnlijk zware knieblessure van een speler van De Hoven. Daarna nam de thuisploeg de leiding. Aanvaller van De Hoven kwam alleen voor Ralph Wissing te staan en maakte het goed af. Ajax-B leek van slag en er volgde direct een grote kans op 2-0, maar Ralph redde goed. Breedenbroek probeerde zich in de wedstrijd te knokken. De thuisploeg begon harder te spelen met een aantal overtredingen en opstootjes tot gevolg. Verdediger Syb Geven werd gewisseld voor Yoes Koskamp om nog wat te forceren in de laatste twintig minuten. Als gevolg kreeg De Hoven ruimte en was dicht bij een doelpunt met een schot voorlangs. Ralph redde op een harde vrije trap van de spits. Ajax-B mocht niet klagen dat de bal niet op de stip ging nadat Luuk Hebinck zijn tegenstander raakte in de zestien. Aan de andere kant was Hylke Keizer dichtbij de gelijkmaker. Uit de draai schoot hij recht op de keeper. Een goede vrije trap van invaller Chris Schimmack kon net niet worden binnengekopt. Daan Ebbers kreeg een grote kopkans uit een corner. In de laatste minuut vond Hylke Keizer wederom de keeper op zijn weg. Het bleef bij 1-0.

Het zat er niet in vandaag. Na twee nederlagen moet Ajax-B even een pas op de plaats maken. Volgende week speelt Ajax-B niet. De volgende wedstrijd is op 12 november in Hall tegen SHE.

Opstelling: Ralph Wissing, Luuk Hebinck (Chris Schimmack), Syb Geven (Yoes Koskamp), Koen Ebbers, Daan Ebbers, Daan Roes, Nick Fisser, Finn Lubbers, Tom Reusen, Martin Rexwinkel, Hylke Keizer.

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners