DCS 6 – Ajax B 2

Deze week mochten we voor de derde keer op rij tegen Zevenaar opdraven. Een uitwedstrijd tegen DCS 6 stond vandaag op het programma.

Bram en Robin voelden zich deze week niet lekker en bleven dan ook uit voorzorg thuis. Wouter heeft last van een scheenbeenblessure en was ook afwezig.

De laatste wedstrijd van het tweede voor de intelligente lockdown afgelopen seizoen was ook een uitwedstrijd tegen DCS. Al maanden gaat het op het Houtbroek nergens anders over dan de kwaliteit van het veld op die desbetreffende zondag in maart. Eenmaal aangekomen bleek het veld er vandaag een stuk beter bij te liggen.

Mark van de Akker startte vandaag in de basis. Al leek hij zijn plekje op de bank erg te missen want na welgeteld dertig seconden voetballen lag zijn tegenstander al voor het eerst op de grond. De scheidsrechter vond de overtreding geen kaart waard en Mark mocht dan ook gewoon doorvoetballen.

De rest van de eerste helft ging redelijk gelijk op. Breedenbroek leek wel de overhand te hebben maar door het compacte spel van Zevenaar kwamen we er niet vaak doorheen. Veel hoogtepunten waren er dan ook niet de eerste helft.

Tot ongeveer halverwege de eerste helft de 0-1 viel. Een prachtige hoge bal van Mark werd richting de zestien gegooid. Floris-Jan kopte deze bal in de voeten van de spits Jasper, hij kon deze rustig goed leggen en netjes in de lange hoek schuiven.

Aan het eind van de eerste helft werd DCS nog een keer gevaarlijk en leken we met een gelijkspel de rust in te gaan. Gelukkig stond onze keeper Roland weer een keer goed in de weg en kon hij de tegengoal voorkomen.

In de rust bleek Floris-Jan te veel last van zijn rug te hebben en werd Renzo gebracht. Hij kwam in de spits te spelen waardoor Jasper een plekje naar buiten op schoof.

Wat er de eerste 15 minuten na rust gebeurde moet ik u onthouden. De verslag schrijver werd zoals hierboven beschreven gewisseld en stond toen onder een (ijskoude) douche.

Bij terugkomst stond het nog steeds 0-1. Een voorsprong waar we nog niet gerust op waren, we waren dan ook op zoek naar de verlossende tweede goal.

In de 70e minuut kwam Luuk op de positie van Tijmen te spelen.

Ondertussen werd wel duidelijk dat Renzo wel meer dan alleen bankdrukken doet in de sportschool. Hij kan blijkbaar ook nog aardig rennen! Hij werd door een paar mooie steekballen één op één op de keeper gezet. Helaas raakte hij een keer de paal, de keeper en ging er ook nog een bal naast de goal.

Tijmen was inmiddels op weg naar de overkant van het veld om Tom, die vandaag de schone taak had om te vlaggen, af te lossen. Zo kon Tom ook nog een aantal minuten op het veld maken.

In de laatste minuten van de wedstrijd ging Renzo nog één keer met de bal op de keeper af. Dit keer koos hij er voor om de bal af te leggen op Lars Geven zodat hij het af kon maken. Helaas kwam deze bal niet helemaal goed aan.

De allerlaatste minuut liet Marcel zich nog even zien door goed bij zijn man weg te draaien en een hele mooi steekpass op Lars Geven te geven. Lars kon alleen op de goal afstormen en de tegenstander die met hem mee liep kon hem niet anders afstoppen door een overtreding te maken.
Tenminste dat leek van een afstand zo, achteraf bleek het acteertalent van Lars ons een penalty opgeleverd te hebben.

Over deze penalty kan ik wel een boek schrijven, dat ga ik alleen niet doen. Lars Aalders schiet de penalty namelijk recht op de keeper. De doelman kon nog twee koprollen maken, een boterham met pindakaas smeren en een Rubiks kubus oplossen voor hij de bal ving.

Gelukkig floot de scheidsrechter hierna af en konden wij met een 0-1 overwinning en met drie punten naar huis. De triple-header tegen Zevenaar zit er op, volgende week staat een thuiswedstrijd tegen HC ’03 4 op de planning. Als we tenminste van minister president Rutte mogen voetballen.

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners