Ajax B 4 – Zelhem 3

Ajax-B 4 wint en behoudt koppositie

Na het verlies van vorige week was het team gedreven om de zure smaak weg te spoelen met een overwinning. In de stromende regen was Zelhem hiervoor de perfecte tegenstander. Het hoofdveld werd beschikbaar gesteld en dat betaalde zich uit: een klinkende 7-1 overwinning voor Ajax-B 4. Ondanks dat André te kampen had met veel blessures, viel gelukkig de wedstrijd van het 3de elftal uit, waardoor Tim Koenders en Niels Wolsink konden aansluiten. 

De eerste helft begon met veel controle vanuit Ajax-B. Het spel werd vaak verlegd van links naar rechts door het dynamische middenveld met Stephan, Frank en Michiel. Dit leverde een aantal kleine kansjes op, maar Zelhem bood nog goed tegenstand. Voetballend was het niet veel soeps, maar Zelhem leverde veel inzet en strijd. Nadat er al wat kansen waren gestrand in de handen van de keeper, was het toch Jurgen die het net wist te vinden: assist van Niels + koelbloedige afronding van Jurgen. Zelhem kon geen vuist maken en dat kwam met name door het scherpe spel op het middenveld. Iedereen zat ‘strak op de man’ en als er een “Zelhemmer” door kwam, dan schoof Dennis of Marc door om het op te vangen. 

Na de rust denderde Ajax-B er overheen. Net zoals de vorige wedstrijd tegen Zelhem was de energie helemaal weg bij onze tegenstander. Invaller Tim zorgde al snel voor de 2-0 en de 3-0 met 2 gecontroleerde en geplaatste schoten. Zelhem was verslagen en het geloof was nu helemaal weg. Ajax-B speelde gepassioneerd verder en zo viel de 4-0. Een lage voorzet van Tim belande (na een subtiel overstapje van Bart) bij Stephan die prima afrondde. Ajax-B was dominant, had veel balbezit en controleerde de wedstrijd. Het scoreverloop liep verder uit. Zo gaf Michiel een mooie steekbal op Jurgen en laatstgenoemde bleef rustig en zorgde voor de 5-0. Tussendoor werd Roland plotsklaps verrast door een wereldgoal van Zelhem; een hoge bal vanaf de zijlijn zeilde prompt over Roland heen in de goal: 5-1. Toch was het slotakkoord voor Ajax-B, met de mooiste goal van de wedstrijd: een prachtige combinatie vanuit de achterhoede. Christian; Stephan, Michiel, Tim, Stephan, hoge voorzet; kopgoal Michiel: 6-1. De einduitslag werd maar liefst 7-1. Bart schoot resoluut binnen na een klein foutje achterin bij Zelhem. Ook de andere invaller, Michel, had nog kans op een goal, maar zijn kopbal miste net de scherpte. 

De man-of-the-match is een “45+’er”. De titel mogen Marc en Stephan delen. Allebei speelden ze met de longen van een paard, messcherp inzicht en goed positiespel. Marc stelde zich slim op en schoof meermaals naar voren om het spel te verleggen. Stephan was 90 minuten lang aanspeelbaar en zorgde met zijn handige steekpasses keer op keer voor gevaar. 

De strategie van André heeft zich weer uitbetaald. De afgelopen wedstrijden probeerden sommige spelers (met name via rebellenleider Dennis) zelf invulling te geven aan de tactische aanwijzingen van André. Gelukkig pakte onze coach weer hiërarchisch het overwicht en dit resulteerde in de 7-1. Volgende week wacht Erix, in Lievelde, op ons. 

Opstelling: Roland Strikwold, Sjoerd Rexwinkel, Dennis Brus, Marc Koenders, Christian Roeterink, Stephan Deckers, Michiel Taken, Frank Luimes, Jurgen Vreeman (Bart Buchner), Harm-Jan Wieskamp (Tim Koenders), Niels Wolsink (Michel ter Beek)

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners