Varsseveld 7 – Ajax B 4

Ajax B. 4 wandelt naar 1-4 overwinning bij Varsseveld

Na de overwinning van vorige week was er een opperbeste stemming. Uiteraard ook aangezien Roland jarig was en iedereen zich verheugde op een rondje na de wedstrijd. Varsseveld was de tegenstander en André kon beschikken over wat extra ondersteuning in de vorm van Stefan Reusen en Marc Koenders. Jurgen was licht geblesseerd en daardoor gepasseerd door André. Principieel liet Jurgen daarom z’n voetbalschoenen thuis achter. Vlaggenist William was ook geblesseerd maar gelukkig kon Dennis Berendsen dit overnemen, aangezien het tweede vrij was. 

De wedstrijd werd gespeeld op het aller-achterste veld. Dat was direct te merken want conditioneel waren we er nog niet helemaal bij. Binnen 15 minuten stonden we door een snelle counter van Varsseveld op 1-0 achterstand. Een piepklein beetje buitenspel, maar aangezien Dennis de bossen en alle jacht-mogelijkheden aan het analyseren was werd er niet gevlagd voor buitenspel. Hopelijk is William dus volgende week weer gewoon aanwezig. Gelukkig kreeg Ajax B. direct grip op de wedstrijd en was het 4de de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Vooral de combinaties aan de rechterkant via Christian, Frank en Mathijs zorgden voor gevaar. Al snel viel de 1-1, een voorzet van Christian werd strak binnengeschoten door Jan-Willem. Tussendoor kreeg Harm-Jan nog de kans op een goal, maar hij kon de bal net niet goed verwerken om af te ronden. Daarna kreeg Jan-Willem het op z’n heupen en speelde 3 man uit en schoot vervolgens binnenkant paal binnen: 1-2. Varsseveld kon de verdediging niet in gevaar brengen want alles stond strak georganiseerd en met name Marc speelde alsof hij nooit was geweest. Vlak voor rust werd een schot van Mathijs nog net getoucheerd door de keeper en de lat, anders had het al 1-3 gestaan. Als Mathijs niet zoveel bezig was geweest met klussen en zijn meiboom adoreren, had hij wat zuiverder kunnen spelen. 

In de tweede helft was het spel gespeeld en dat werd helemaal duidelijk na (weer) een loepzuiver eigen doelpunt. Christian kreeg veel ruimte, legde aan en dit schot zou volgens alle toeschouwers strak in de kruising beland zijn. Helaas voor Christian werd de bal halverwege aangeraakt en belandde deze heel sukkelig in de goal. De wedstrijd was in het slot en Ajax B. kon werken aan het doelsaldo. Het middenveld kreeg zeeën van ruimte dus de aansluiting naar voren was snel gemaakt. Nadat een paar corners al jammerlijk gemist werden, viel uiteindelijk toch de 1-4. Jurgen bewees even zijn kunde door 10 minuten mee te spelen en voor de 1-4 te tekenen. Na een korte solo schoot hij de bal prachtig over de keeper heen. De enkele ballen die Roland kreeg werden prima gepareerd en ook een klutsbal op de paal werd in een reflex gepakt. In de slotfase deed Stefan Reusen nog mee en probeerde (uiteraard) binnen 10 seconden de tegenstander te poorten. Zowel Stefan (kopkans), Mathijs (schot), Jan-Willem (kopkans), Michel (kopkans), Bart (1-op-1 met de keeper) hadden nog kansen om de score uit te breiden, maar het dubbeltje viel niet de goede kant op. 

Al met al een fijne wedstrijd voor het 4de elftal. Enorm veel ruimte waardoor het combineren makkelijk ging. Met een iets hoger tempo en wat meer lage passes, in plaats van hoge ballen, had het een monsterscore kunnen worden. Iedereen speelde een prima wedstrijd en aangezien Jan-Willem er geen 4 heeft gemaakt, maakt hij sowieso geen kans op de titel man-of-the-match. Dan is er uiteraard maar 1 man die van nature deze titel opeist: André Tempels. Volgende week wacht Erix 4. Graag tot 10 november, 10:00 uur op ’t Houtbroek.

Opstelling: Roland Strikwold, Sjoerd Rexwinkel (Bart Buchner), Dennis Brus, Marc Koenders, Kayo Klein Obbink, Christian Roeterink, Stephan Deckers, Frank Luimes (Jurgen Vreeman), Harm-Jan Wieskamp (Stefan Reusen), Jan-Willem Baakman (Michel ter Beek), Mathijs Coenders. 

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners