Ajax B 4 – VVG ’25 4

Nog een paar wedstrijden voor de zomerstop. Deze zondag hadden we een heerlijk weertje en aangezien de prestaties van André’s team de laatste weken zo uitmuntend waren, mochten we op het hoofdveld voetballen. Met een bomvolle bezetting en ‘als vanouds’ Dennis Berendsen op de goal kon de wedstrijd (tegen koploper VVG) beginnen. Weliswaar zonder Dennis Brus, want de blaren van zijn trouwschoenen waren nog niet geheeld. Waar een bruiloft wel niet goed voor is…

Zoals verwacht ging VVG vol voor de aanval. Onze tegenstander heeft het kampioenschap in eigen hand, maar dan moest er vandaag wel ‘even’ met Ajax-B afgerekend worden. Dit werd een tegenvaller. Ajax-B speelde één van de beste wedstrijden dit seizoen. De verdediging stond scherp, het middenveld ging vol in de strijd en ook voorin werden er de nodige meters verzet. VVG kreeg een paar kansen, maar keer op keer stuiten zet op Marcel en Sander. De tactiek was simpel en doeltreffend. Inzakken, VVG het spel laten maken en zorgen dat ze niet te dicht op de goal van Dennis kwamen. Vervolgens zelf gevaarlijk worden uit counters of diepe ballen. Dat ging perfect; Roy kopte een bal door en stuurde Matthijs diep. Deze gaf een strakke voorzet die goed werd binnen getikt door Jan-Willem. Even laten mocht Matthijs zelf afronden nadat hij de diepte in was gestuurd. 

Na de rust ging Ajax-B nog iets meer temporiseren, maar bleef het elftal scherp. Sjoerd nam dat iets te letterlijk en werd direct na een tackle voor 10 minuten (terecht) naar de kant gestuurd. Zelfs tegen 10 man kon VVG geen vrije kansen creëren en dat is een groot compliment aan het middenveld en de verdediging. Ajax-B ging zelf ook rustiger combineren en kwam zo via Michiel (schot uit de draai) zelfs op 3-0 voorsprong. VVG ging alles of niets spelen. Dat laatste werd de werkelijkheid. Nadat Harm-Jan de bal had verlengd richting Stephan werd het 4-0. Stephan bleef sterk op de been en ronde ijskoud af. Vervolgens deed de topscorer van Ajax-B zijn naam eer aan. Stephan kreeg pardoes de bal, speelde de keeper uit en rondde beheerst af. De stand van 5-0 was tevens de einduitslag. 
Een mooie overwinning, waar Ajax-B 4 liet zien dat ze in principe elke tegenstander aan kunnen. Veel inzet, prima combinatiespel, gevaarlijk doeltreffend en de invallers brachten ook weer een goede versterking. 

Er staat niks meer op het spel in de competitie. Maar er zijn nog 2 wedstrijden te gaan en we willen het seizoen goed afsluiten. 

Man-of-the-match: Sander Lieftink. Het middenveld deed veel voorwerk, maar uiteindelijk zorgde Sander ervoor dat er bijna geen ballen richting de goal van Dennis gingen. Zijn tegenstander maakte geen kans deze wedstrijd en daarnaast hield hij in de eerste helft met een paar nuttige slidings het elftal de wedstrijd.  

Opstelling: Dennis Berendsen, Martijn Berendsen, Marcel Mellendijk, Sander Lieftink, Sjoerd Rexwinkel (Kayo Klein Obbink), Michiel Taken, Stephan Deckers, Roy Vreeman (Jeroen Keuper), Jan-Willem Baakman (Frank Luimes), Stephan Koch, Matthijs Coenders (Harm-Jan Wieskamp)

Man of the match
Sander Lieftink
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners