Ajax B 4 - vv Montferland 3 - Ajax Breedenbroek

Ajax B 4 – vv Montferland 3

Een zware zondagochtend. Niet vanwege de ijzige kou, niet vanwege de tegenstander (6-1 gewonnen), maar vanwege de intensieve zaterdagavond in Michiel’s Bierstube. Net zoals elk Duits huis heeft ook Michiel Taken een kelder waar je 20 gezinnen in kan huisvesten. Hij heeft deze ruimte omgebouwd tot een prachtig ‘huis-cafe’ waar het gezellig vertoeven is. Een leuke teambuilding-activiteit, maar de ochtend erna was voor sommigen behoorlijk uitdagend. 

De eerste helft was onwennig. VV Montferland had al een warming-up gedaan waar je ‘u’ tegen zegt, dus we waren wat afwachtend en controleerden het spel. Met name Martijn Berendsen kan meermaals via de rechterkant goed op en kon daardoor de voorhoede bereiken. Al snel viel de 1-0. Na een scrimmage voor de goal was het Roy met het grootste doorzettingsvermogen. Hij kon de bal in het net frommelen. VV Monterland gaf zich niet gewonnen en zocht de behendige voorhoede. Dat leidde tot de 1-1. De rechtsbuiten kon Roland, die net niet goed gepositioneerd stond, verschalken met een hard schot. Daarna was het tijd voor Stephan “Der Bomber” Koch. De 2-1 was een schuiver over de grond, na een handige pass van Michiel. Bij de 3-1 was het randje buitenspel voor Matthijs. Hij mocht door en gaf de bal op een presenteerblaadje voor Stephan, die de bal kon binnen glijden. 

Ajax-B ging verder waar het was gebleven. Weer werd Stephan gezocht die óf weg kon draaien of kon afleggen aan het middenveld zodat er bijgesloten kon worden. Dat werkte goed en snel werd het 4-1. Stephan werd opzichtig op de hak getikt in de 1 meter. Een penalty die hij zelf rustig binnen schoot. Na een slechte aanname kon Stephan vervolgens de wedstrijd helemaal in het slot gooien, door de 5-1 te maken. Ajax-B bleef de wedstrijd controleren met prima positiespel en inzet. Onder leiding van de verdediging en een glansrol voor Frank, die een ijzersterke wedstrijd speelde. Zowel in de duels alsmede zijn behendigheid en slimme passes naar de voorhoede. Het slotakkoord was voor Dion. Met zijn herkenbare sleepbeweging ging hij feilloos langs zijn tegenstander en kreeg hij de bal over de doellijn: 6-1.

De man-of-the-match is iemand die er al wedstrijden lang om loopt te zeuren. Iemand die sowieso in en rondom ’t veld ‘altied de waffel los hef‘. Maar eerlijk is eerlijk, hij is de eerste competitiehelft simpelweg foutloos geweest. Achter de schermen is hij samen met André het tactische brein van de successen van Ajax-B 4. Soms word je moe van z’n gedram over “André die in de grote stad Doetinchem is gaan wonen”. Het beste is om zijn onzinnigheden gewoon het ene oor in en het andere oor uit te laten gaan. Man-of-the-match is natuurlijk geheel terecht: William Geven!

PS: Dennis Brus speelde ook niet onverdienstelijk.

Opstelling: Roland Strikwold, Martijn Berendsen (Kayo Klein Obbink), Dennis Brus, Sander Lieftink (Marcel Mellendijk), Sjoerd Rexwinkel, Roy Vreeman (Jeroen Keuper), Michiel Taken, Frank Luimes, Matthijs Coenders (Jan-Willem Baakman), Stephan Koch (Harm-Jan Wieskamp), Dion Winters

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners