Ajax B 4 – VIOD 7

Nadat de vorige wedstrijd al makkelijk gewonnen werd van VIOD, stond op tweede paasdag wederom VIOD op het programma. Met de buiken goed vol en rond van (waarschijnlijk) de paasbrunch stond iedereen op scherp om ook nu 3 punten in Breedenbroek te houden. Vanwege afwezigheid van reserve-keeper Dennis mocht Stephan z’n keepershandschoenen aantrekken. André kon verder over een nagenoeg volle selectie beschikken.

De zon scheen heerlijk op het prachtige complex en vanaf de eerste minuut begon Ajax-B scherp. Jeroen en Marcel konden rustig achterin rond tikken, zoals ze dat wel vaker doen. Michiel en Roy zakten uit om de bal op te halen en er kon gemakkelijk vooruit gecombineerd worden. VIOD werd alleen gevaarlijk via een aantal afstandschoten, maar Stephan wist daar wel raad mee. Al snel lag de 0-1 in het net. Via een combinatie met Harm-Jan en Dion kon laatstgenoemde geplaatst binnen schuiven. Al snel volgden de 0-2 en 0-3. Martijn Berendsen stoof op aan de rechterkant, werd goed ingespeeld door Michiel en wilde voorzetten. Zijn ‘voorzet’ belandde echter prachtig achter de doelman van VIOD. Martijn zei dat het overduidelijk een doelpoging was, de rest van het elftal twijfelt eraan. Ook de 0-3 was een beauty. Een diepe pass van Jeroen op Dion, die kon Jan-Willem bereiken op 20 meter van het goal. Jan-Willem, die over een fabuleuze baltechniek bezit waar weinig aan kunnen tippen, dribbelde 2 man voorbij en schoot hard raak. Nog voor rust werd het 0-4 via een kopgoal van Michiel uit een corner van (hoe kan het ook anders) Frank.

In de rust ging Roy snel douchen en werd hij vervangen voor Sander. Roy kon maar 1 helft spelen, hij had namelijk om 11:00 uur een brunch bij cafe-restaurant Koenders. In de tweede helft werd het tempo terug geschroefd. Ajax-B bleef controleren en VIOD kwam er voetballend niet aan te pas. De wedstrijd leek rustig richting een 4-0 einduitslag te kabbelen, tot een paar minuten voor tijd. Marcel Mellendijk kapte zijn tegenstander uit, creëerde ruimte voor zichzelf en schoot snoeihard van 20 meter afstand op goal. Zijn schot raakte de lat maar de afketsende bal kwam ongelukkig via een speler van VIOD op het achterhoofd en belandde alsnog in de goal. Wij schrijven het doelpunt gewoon op naam van Marcel.

Bijzonder moment nog vlak voor tijd; André gaf nét iets te fel commentaar op de arbitrage. Deze was daar niet van gediend en kwam met een relaas naar André; “dat getier en geouwehoer de hele tijd vanaf de dug-out. Ik weet niet hoe jullie boertjes dat in Breedenbroek doen, maar in de stad doen we dat niet.” Blijkbaar is de gezelligheid in de stad een stuk minder. Aan het eind van de wedstrijd was alles uiteraard koek-en-ei en merkten we dat het verschil tussen de stad en het platteland toch niet zo groot is.

Man-of-the-Match; Dennis Brus. Op basis van de wedstrijd totaal niet terecht, maar soms moet je mensen die het moeilijk hebben even iets gunnen. Het mislopen voor Ajax Amsterdam van de prachtige KNVB beker maakte van Dennis een narrig, koppig en lichtelijk onsportieve man. Deze man-of-the-match waardering is hem dus van harte gegund. 

Op 24 april staat SV Basteom 5 op het programma. 10:00 uur op ’t Houtbroek. Tot dan!

Opstelling: Stephan Koch, Marcel Mellendijk, Dennis Brus, Jeroen Keuper, Roy Vreeman (Sander Lieftink), Martijn Berendsen, Frank Luimes, Michiel Taken, Harm-Jan Wieskamp, Jan-Willem Baakman, Dion Winters. 

Man of the match
Dennis Brus
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners