Ajax B 4 – Varsseveld 7

Volgende week staat de kraker op het programma; uit tegen Westendorp 2. Maar eerst moest nog even afgerekend worden met hekkensluiter Varsseveld 7. André kon beschikken over een volle bezetting; maar liefst 17 man. Het was dus vechten om een basisplaats. Dennis Brus was weer eens het hardst aan het schreeuwen, dus hij werd disciplinair de hele wedstrijd op de bank gehouden. 

Over de wedstrijd kunnen we kort en krachtig zijn; het balbezit van Varsseveld was van korte duur en de aanvallen van Ajax-B krachtig. Het werd 12-0. 

Enkele noemenswaardige momenten uit de eerste helft;

 • In de eerste 30 minuten had het al 8-0 kunnen staan, het stond slechts 3-0 (Michiel 2x en Stephan 1x). 
 • Stephan en Dennis misten opgelegde kansen maar Dennis gaf wel 2 goede assists en Stephan scoorde met een prachtige omhaal. 
 • Een aantal mooie voorzetten van Harm-Jan en corners van Frank konden helaas niet tot doelpunt gepromoveerd worden.
 • Wel een assist van Sjoerd, die de middenlijn was gepasseerd en zich direct met de aanval ging bemoeien, op de goal van Michiel. 
 • Roland heeft weinig te doen gehad maar heeft zich gemoedelijk kunnen onderhouden met de reservebank.
 • Frank draaide vlak voor de dug-out prachtig weg bij z’n tegenstander en zette 2 tegenstanders tegelijk te kijk. Frank speelde een topwedstrijd.
 • Nummer 18 van Varsseveld zat te drammen op z’n eigen team en maakte zelf de grootste poedels.

2de helft:

 • Eerste balcontact van Matthijs was direct een goal. Zijn tweede balcontact overigens ook.
 • Marcel, Martijn Berendsen & Coenen knalden goed in de duels en zorgen voor continue druk voorwaarts.
 • Een prachtige combinatie vanuit het middenveld en alle schijven van de voorhoede, afgemaakt door Dion, werd afgevlagd via (vermeend) buitenspel.
 • Zelfs Jeroen Keuper dacht een goal mee te pakken, maar deze werd duidelijk van richting veranderd… dus we noteren een eigen doelpunt. 
 • Stephan, der Bomber, was weer op dreef met 5 doelpunten en een paar goede assists. Hij heeft goed aan z’n wedstrijdritme gewerkt richting de volgende wedstrijd. 

Goals: Stephan 5x, Michiel 2x, Mathijs 3x, Dion 1x, Jeroen 1x. 

Man-of-the-match: Mathijs Coenders. Dat Stephan er 5 scoort, dat zijn we wel gewend (hadden er ook 10 kunnen zijn). Dat Michiel weer 20 kilometer heeft gewerkt en alle tegenstanders vakkundig in de duels aan de kant zet; dat is een feit. Maar Matthijs verdient de pluim; koud in de wedstrijd komen en direct 2 keer scoren + snelle acties langs de lijn + assists + bij elke aanval van de tweede helft betrokken.  

Opstelling: Roland Strikwold, Martijn Berendsen, Sander Lieftink (Jeroen Keuper), Marcel Mellendijk, Sjoerd Rexwinkel (Kayo Klein Obbink), Frank Luimes, Michiel Taken, Harm-Jan Wieskamp (Martijn Coenen), Roy Vreeman (Dion Winters), Dennis Berendsen (Matthijs Coenders), Stephan Koch

Man of the match
Mathijs Coenders
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners