Ajax B 4 – Varsseveld 5

Na een lange zomer- & Corona-break werd vorige week het seizoen gestart met de bekerwedstrijden. Toen werd verloren van Terborg 1, deze week stond Varsseveld 5 op ’t programma. Leiderschap op afstand is de nieuwe trend, dus coach André was vandaag afwezig maar hij had zijn tactische plannen gedeeld met Dennis Brus. Deze bombardeerde Christian tot aanvoerder en Stephan Deckers tot scheidsrechter. Beiden voerden voortreffelijk hun taak uit en met een beetje hulp van de rest werd Varsseveld met 2-0 verslagen.

De eerste helft bleek al snel dat Varsseveld een paar prima spelers in huis had. Met name het middenveld was beweeglijk en strooide met steekpasses. Gelukkig kon de verdediging ze uit de 16-meter houden en stond Hans z’n mannetje. De eerste aanval van Ajax-B was gelijk raak; waarschijnlijk heeft André het sleutelwoord ‘efficiency’ meegegeven. De bal bewoog netjes via de gehele voorhoede naar Michiel met vervolgens Mathijs als eindstation. Zijn schot op goal miste scherpte maar Christian wist er slim een voetje tegenaan te zetten: 1-0. Varsseveld bleef het meeste balbezit houden, maar Ajax-B stond goed georganiseerd dus er kwamen weinig écht uitgespeelde kansen. Af en toe probeerde Dennis Berendsen nog een crosspass te geven, maar geen enkele kwam aan. Uit frustratie nam Dennis daarom maar het heft in eigen had en soleerde prachtig langs de verdediging van Varsseveld. Met een leep boogballetje wist hij de keeper kansloos te laten: 2-0. 

In de rust werd er voornamelijk genoten van de afwezigheid van André en de grapjes van Stephan. Na de rust was het kruid verschoten bij Ajax-B en werd er wat ingezakt. Varsseveld ging meer naar voren spelen en dat gaf Hans de kans om af en toe Harm-Jan, Mathijs of Dennis Berendsen diep te sturen. Hier kwamen nog een aantal gigantische kansen uit, maar helaas geen enkele die het doel trof. Varsseveld ging wat drukken maar iedereen stond z’n mannetje. Michiel haalde z’n uitschuifbenen uit de schuur, Jeroen tikte weer handig wat ballen weg, Dennis Brus zat scherp op de man, Sjoerd kroop goed in z’n tegenstander en Martijn heeft ook weer netjes een paar schoppen uitgedeeld. 

Een prachtige goal van Dennis Berendsen, een foutloze scheidsrechter (Stephan), een zeer nuttige Frank, maar man-of-the-match is overduidelijk het betonblok tussen de palen: Hans. 

Met de vaste namen… maar ook met de gebroeders Berendsen erbij, Hans Vreemann terug in ’t 4de en Jeroen Keuper (die heeft gekozen voor de leiderschap van André) belooft het een mooi nieuw seizoen te worden. Volgende week staat Silvolde 3 op het programma, 10:00 uur – ’t Houtbroek, de laatste wedstrijd in de bekerronde. 

Hans Vreemann, Sjoerd Rexwinkel, Dennis Brus, Sander Lieftink (Jeroen Keuper), Martijn Berendsen (Kayo Klein Obbink), Frank Luimes (Roy Vreeman, Frank Luimes), Michiel Taken, Christian Roeterink, Dennis Berendsen, Harm-Jan Wieskamp (Michel ter Beek), Mathijs Coenders

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners