Ajax B 4 – Ulftse Boys 6

Nadat vorige week Vorden vakkundig aan de kant gezet werd, was het deze week tijd voor Ulftse Boys. Aangezien er veel blessures en afwezigen waren, had André een blik met spelers uit andere elftallen open getrokken. Zo kwamen Sander Brus, Roland Strikwold, Robin Koenders en Floris-Jan Kip ondersteuning bieden. 

Al vanaf de eerste minuut was het duidelijk wie winnend van het veld af ging stappen. Het regende foute passes bij Ulftse Boys en ook positioneel stond het niet handig. Daar kon met name Floris-Jan aan de linkerkant van profiteren. Ajax-B bleef naar voren voetballen en kreeg al snel via een aantal combinaties wat kansen. Jan-Willem kreeg helaas de bal nog niet achter het net. Dat lukte Frank een tijdje later wel. Na een goede combinatie tussen Floris-Jan, Jan-Willem en Roy kreeg Frank de afvallende bal voor de voeten en hij schoot droog en zuiver binnen. De 2-0 viel vlak daarna, een vrije trap belandde met een scrimmage voor de goal en Floris-Jan was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te rammen. 

Stephan en Jeroen kregen veel ruimte op het middenveld en konden daardoor, samen met de opkomende Dennis, het spel gemakkelijk verleggen. Hierdoor bleef Ajax-B de goal van de tegenstander zoeken. Toen de 3-0 viel was de wedstrijd in het slot. Ook weer een situatie waar Ajax-B te veel ruimte voor de goal kreeg en uiteindelijk een hoge bal met de knie van Harm-Jan werd beloond tot doelpunt. Vlak voor rust wist Frank z’n definitieve stempel op de wedstrijd te drukken. Na weer een goede combinatie voorin was Frank slim op de juiste plek gaan staan en schoot hij de bal onberispelijk in de kruising: 4-0.

Over de tweede helft hoeven niet veel woorden gespendeerd te worden. Er kwamen voldoende kansen, maar het ontbrak aan zuiverheid of geluk. Zo kon de keeper van de Ulftse Boys nog net een bal op de lijn weg plukken, viel een schot van Floris-Jan op de paal en waren de afstandsschoten van Jan-Willem niet zuiver genoeg. Toch wisten Roland en zijn verdediging niet de ‘nul’ te houden. Een counter werd netjes afgemaakt en hiermee kwam de eindstand van 4-1 op het bord. Een buitenspel-goal of niet, onze grensrechter William was goed gemutst en gunde de gasten hun eretreffer.

Een soepele overwinning met 1 smetje, de onverwachte blessure van Roy. Echter, de 3 punten zijn in de pocket en dat biedt vertrouwen voor de tegenstander van volgende week: vv Montferland 3. 

De man-of-the-match is een simpele keuze. Als je goed meedraait in het combinatievoetbal, altijd dreiging naar voren hebt maar ook verdedigend nuttig bent en tot slot de bal snoeihard in de kruising schiet… dan kan het niet anders dat de man van 2 doelpunten de man-of-the-match is; Frank. 

Opstelling: Roland Strikwold, Martijn Berendsen, Dennis Brus, Sander Brus, Floris-Jan Kip (Robin Koenders), Frank Luimes, Stephan Deckers, Jeroen Keuper (Bart Buchner), Harm-Jan Wieskamp, Jan-Willem Baakman (Kayo Klein Obbink), Roy Vreeman (Jasper Stroet)

Man of the match
Frank
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners