Ajax B 4 – ’t Blauwe meer

Op een prachtige zomerse avond was het tijd voor de seizoensafsluiter. Uiteraard met alle noodzakelijke maatregelen: 1,5 meter afstand, niet teveel mensen op 1 plek, het RIVM-handboek bij de hand en… per persoon veel bier (of cola).

André vond het nodig om Breedenbroek te verlaten en iets te organiseren in een etablissement in de grote stad. Het Blauwe Meer in Dinxperlo werd de locatie. Eerlijk is eerlijk… perfect in orde; stoeltjes, zand, eten en een bierproeverij die Bart-de-Datumprikker-en-Organiseerkoning had gewonnen. Wat heeft een team uit de Kelderklasse nog meer nodig?

De opstelling was al vrij snel duidelijk. André positioneerde zich als een ware leider in het midden van het gezelschap. Dit midden-front werd versterkt door André’s trouwe volgers: William en Bart. Uiteraard ook met Vitesse-hooligan Michel, die verrassend nuchter over kwam. Dit kan aan zijn exclusieve cola-proeverij liggen.

Het spel ging de hele avond op en neer, waar Jan-Willem (geheel conform traditie) een paar grote kansen liet liggen. Deze keer gemiste kansen op een goede grap in plaats van een doelpunt. De slim opgestelde Harm-Jan kon gelukkig een hoop herstellen. Sander en Dennis probeerden zich weer mondeling te manifesteren om een basisplaats voor het nieuwe seizoen af te dwingen. Jurgen probeerde hetzelfde te doen door extreem te laat te komen; slimme tactiek.

Roland hoeft niks meer te bewijzen en zette het op een drinken, hij zwaait immers af naar het tweede. De spanning zat met name tussen Roy en Matthijs, die hun charmes in de strijd gooiden zodat bij André de vonk over sloeg en hun gegarandeerd zijn van een basisplaats.

Na een gemuudelijk en gezellige avond bij Het Blauwe Meer besloten een aantal mensen om een kleine afzakker te pakken bij Old Dutch. De avond eindigde met de meest bizarre actie van de avond om een basisplaats te bemachtigen. Fotograaf en zodoende vast onderdeel van het eerste elftal, Christian, vond het nodig om een dame in te huren. De instructie: prijs mij de hemel in en zorg dat André het hoort. Zo kwam er een verhaal dat ze “stage had gelopen bij Christian” en dat het echt een “man met gezag” is. Gelukkig weet onze leider wel beter.

Uiteindelijk fietste ondergetekende met André richting huis. De messcherpe en tactische inzichten die André deelde, bieden een prachtig perspectief voor seizoen 2020/2021. Tot eind augustus!

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners