Ajax B 4 – Silvolde 4

Een heerlijke voetbaldag; een fijn zonnetje, het hoofdveld en een nagenoeg fitte selectie. Vandaag was hekkensluiter (volgens André) Silvolde de tegenstander. Ajax-B kon, na een wedstrijd in laag tempo, als winnaar van het veld stappen. Einduitslag: 6-1.

Stephan Koch werd disciplinair op de bank gezet door André. Zoals we weten zijn Duitsers bekend om hun productie-kwaliteit én ‘kuilen graven’. Stephan wilde een zwembad in zijn tuin en vond het nodig om geen Duitsers maar Nederlanders te vragen om zijn kuil te graven. Dat kon André niet accepteren en zo kon Bart starten als spits. Het werd al snel duidelijk dat Silvolde veel technische spelers in de opstelling had, een fanatieke keeper, maar het geen hecht team was. Daar kon de onuitputtelijke sloopmachine Michiel al snel gebruik van maken. Na een slimme dieptebal van Jeroen kon Michiel de keeper omspelen en scoren. De 100ste goal van Ajax-B 4 dit seizoen! Een ongekend doelsaldo (inmiddels 105 gemaakt – 11 tegen). 

Even later maakte Matthijs al snel de 2-0. Na wat gefrummel kreeg hij de bal in het net. Het tempo lag niet hoog, ons middenveld en onze verdediging hadden alles onder controle, dus Silvolde kwam er niet aan te pas. Daarnaast had Ajax-B een fanatieke inzet waar Roy, Marcel en Sjoerd voorop in de strijd gingen. Voorin kwam het gevaar met name via Jan-Willem, die zich vaak liet inzakken en goede acties in huis had om anderen vrij te spelen. Bart had nog een goed schot maar zag zijn bal net naast gaan. Ook werd deze week weer duidelijk dat vrije trappen niet aan Ajax-B besteed zijn. Wie ‘m ook neemt, het zijn allemaal slechte pogingen die vaak alleen het vangnet raken. Met een uitermate comfortabele 2-0 konden we gaan rusten.

In de tweede helft had Stephan slechts 1 minuut nodig om zijn naam op het scorebord te krijgen. Michiel had ‘zijn’ 100ste doelpunt al afgesnoept, dus de frustratie was voelbaar. Kort daarna kon Stephan een mooie bal over de verdediging leggen, op de stropdas van Michiel. Die wist daar wel raad mee en gooide de wedstrijd in het slot: 4-0. Ajax-B zakte wat in en liet het spel aan Silvolde over. Ondanks dat er weinig gevaarlijke momenten waren, wisten ze toch de 4-1 te scoren. Maar het slotoffensief was weer voor Stephan. Nadat een kopbal op de paal belandde, scoorde hij met speels gemak de 5-1 en 6-1. Het ene moment speelde hij de keeper uit. De 6-1 was een hard schot, uit stand. 

Man-of-the-match: de man die in het seizoen lijkt te groeien, wedstrijd na wedstrijd beter speelt en een belangrijkere spil op het middenveld is: Jeroen Keuper. 

PS: Extra compliment voor Martijn Berendsen. Die, als wissel bij het 4de, de eerste helft heeft gevlagd voor Silvolde en later zelfs ons 3e elftal heeft geholpen (en bijna zelfs succesvol was met een goal). 

Opstelling: Roland Strikwold, Sander Lieftink, Dennis Brus, Marcel Mellendijk, Sjoerd Rexwinkel (Michel ter Beek), Jeroen Keuper, Michiel Taken (Frank Luimes), Roy Vreeman, Matthijs Coenders (Kayo Klein Obbink), Bart Buchner (Martijn Coenen), Jan-Willem Baakman (Stephan Koch).

Man of the match
Jeroen Keuper
Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners