Ajax B 4 – Silvolde 3

De laatste ‘oefenwedstrijd’ voordat de echte competitie van start gaat. Om alvast wat vertrouwen te tanken, werd op ’t Houtbroek Silvolde 3 vakkundig verslagen met 4-2. Coach André was terug van z’n retraite en gaf het team weer z’n volledige focus en inspiratie. En bombardeerde direct Jurgen tot aanvoerder; verstandige keuze.

Ajax B begon wat afwachtend en Silvolde strafte dit direct af. Met name door het technisch en beweeglijke middenveld wist Silvolde snel de weg naar doelman Hans te vinden. Binnen 10 minuten viel de 0-1, een snoeihard schot vanaf de 20 meter; onderkant lat erin. Ook de 0-2 was het resultaat van snel combinatiespel, waar Hans met een lobje verrast werd en de verdediging te laat kwam. Dit was een echte wake-up call want hierna klampte Ajax B zich vast in de wedstrijd. Met name door de positiewisselingen voorin van Jurgen, Dennis Berendsen en Jan-Willem konden we een vuist maken. De 1-2 was een mooie aanval waar Dennis Berendsen de voorzet kon geven zodat Jan-Willem kon binnen lopen. De assistgever mocht daarna zelf voor de 2-2 zorgen. Met een bekeken bal in het zijnet wist Dennis de stand gelijk te trekken. Ajax B denderde door en er werd met vlagen prachtig combinatiespel op de mat gelegd. Dit was de verdienste van de voorhoede, die erg balvast was en sterk in de duels, maar ook makkelijk het middenveld kon laten aansluiten en betrekken in het spel. Vlak voor rust gaf Frank weer een feilloze corner voor de goal. Na een scrimmage kon Stephan van dichtbij slim binnen tikken. 

Het tempo lag hoog de eerste helft, dus de rust werd nuttig besteed om uit te rusten en bij te komen. Ook voor Christian en Dennis Berendsen, die er helaas al eerder af moesten met een blessure. Hopelijk valt het bij Dennis Berendsen mee. Bij Christian maakt het ons niet zoveel uit, die werd namelijk perfect vervangen door Mathijs, die hiermee een duidelijk signaal af heeft gegeven richting zowel André als Christian. 

De tweede helft ging Silvolde meer druk zetten en probeerde het de voorhoede te bereiken. Hun aanval liep met name richting hun linksbuiten, maar die had Martijn tegenover zich staan. Martijn speelde een foutloze wedstrijd, scherp in de duels en rustig aan de bal. Daarbij werd het middenveld continue op de hielen gezeten door onze formatie Mathijs en Frank… onder leiding van de onvermoeide Stephan. Hierdoor kon de mid-mid van Silvolde weinig uitvoeren en kwamen we niet echt in gevaar. De wedstrijd werd in het slot gezet door Jurgen, die op randje buitenspel de keeper verschalkte met een puntgave lob: 4-2. Een mooie beloning voor Jurgen, die 90 minuten lang zowel voorin als achterin heeft gewerkt als een paard. De wedstrijd werd vervolgens goed uitgevoetbald. Jeroen schoof af en toe naar voren, draaide op z’n Frenkie de Jong’s de tegenstanders dol en zette Mathijs een paar keer in scoringskans. Zoals we inmiddels gewend zijn is Mathijs het scoren verleerd, dus de eindstand bleef 4-2. 

Een mooie wedstrijd met een leuke, voetballende tegenstander. Met name de voorhoede was uitmuntend; goede acties, sterk combinatiespel en efficiënt in de afronding. Toch is er maar 1 die de man-of-the-match kan zijn. Dat is onze enkelbijter die hun beste speler compleet uit de wedstrijd heeft gehaald: Stephan Deckers. 

Volgende week begint de competitie; thuis tegen Etten. Tot zondag de 20ste. 

Opstelling: Hans Vreemann, Martijn Berendsen, Dennis Brus, Jeroen Keuper, Kayo Klein Obbink, Frank Luimes, Stephan Deckers, Christian Roeterink (Mathijs Coenders), Dennis Berendsen (Michel ter Beek), Jurgen Vreeman, Jan-Willem Baakman

Official partners
Naast alle bezoekers willen we natuurlijk ook onze official partners bedanken voor de bijdrage die ze elk seizoen doen.
Onze partners